Film

Lost Highway

David Lynch
Woensdag 20 februari 2019, 19:30 - 22:30
Filmhuis De Zwarte Doos
Prijs: € 3,50 incl. btw (Student) € 7,50 incl. btw (Anderen)
Reserveren via Natlab: 040-2946848

Een jazz saxofonist draait op voor de moord op zijn vrouw en belandt in de gevangenis, waar hij op bizarre wijze een gedaanteverandering ondergaat en een nieuw leven als monteur begint.

 

David Lynch, VS 2018
Taal: Engels, Nederlands ondertiteld

In David Lynch’ zwoeldonkere Lost Highway gaat de werkelijkheid gruwelijk aan de haal met de fantasie, of is het andersom? Ook zelf maak je een duistere reis langs de verloren snelweg, met identiteitsverwisseling als houvast. ‘Film noir to the max’. Lost Highway is de bewerking van de noir-klassieker Kiss Me Deadly van Robert Aldrich, maar dan met nóg fatalere vrouwen en mysterieuzere  gebeurtenissen dan in  het origineel. Lynch omschreef zijn vertelling over een overspelige jazzmuzikant die verdacht wordt van de moord op z’n vrouw als een ‘meeslepend onderzoek naar parallelle identiteitscrises in een wereld waarin het begrip tijd gevaarlijk buiten controle is geraakt’. Naast Pullman is ook Patricia Arquette te zien, met een bijrol voor oud-Black Flag-punkzanger Henry Rollins.

Lost Highway , een van de klassiekers van ‘master of weird ’David Lynch, is na een digitale restauratie opnieuw uitgebracht door het Filmmuseum. Dit vanwege de Lynch-tentoonstelling Someone is in my House in het Bonnefantenmuseum in Maastricht. De tentoonstelling is daar te zien  t/m 28 april.

Lost highway is een van de sleutelfilms in het oeuvre van Lynch. Filmjournalist  Joost Broere bespreekt de film in relatie tot  dit oeuvre.

Introductie door film journalist Joost Broere

Reservation: Natlab (040-2946848)
(When calling choose Plaza Futura at the selection menu)

Payment only by PIN (with Maestro, so not with Visa or Mastercard).

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x