Film

Land of mine uitverkocht

Dinsdag 17 mei 2016, 20:00 - 21:40 (uitverkocht)
Woensdag 18 mei 2016, 20:00 - 21:40 (uitverkocht)
Filmhuis De Zwarte Doos

Martin Zandvliet, Denemarken 2015
taal: Du, En, De – ondertiteling: Nederlands

 

De horror van de Tweede Wereldoorlog krijgt een aangrijpend staartje in dit intense drama over gevangengenomen Duitse soldaten, die worden gedwongen om achtergebleven landmijnen langs de Deense kust onschadelijk te maken. Een interessant spel met de sympathie van de kijker, waarbij elke scène strak staat van de spanning.

Op indringende wijze weet filmmaker Martin Zandvliet een bewust vergeten en beschamend deel van de Deense geschiedenis tot leven te wekken. Het is het einde van de Tweede Wereldoorlog en de bezetting heeft zijn sporen achtergelaten, zowel aan de Deense kust als in de hoofden van alle deelnemende partijen. Onder leiding van de hardvochtige sergeant Rasmussen (Roland Møller) moet een aantal Duitse jongens - tegen de afspraken van de Geneefse Conventies in - met gevaar voor eigen leven de stranden weer veilig maken.

De in kraakheldere beelden gevatte, serene Deense kustlandschappen worden regelmatig opgeschrikt door een explosie, wanneer een ondervoede, trillende hand weer een landmijn heeft laten ontploffen. Zandvliet transformeert op subtiele wijze de Duitse tieners van anonieme vijanden tot volwaardige karakters. Hoe bloediger het naoorlogse slagveld wordt, hoe groter het innerlijke conflict van Rasmussen. Dankzij de voortreffelijke acteerprestaties van de gehele cast zindert ieder shot van dit op ware gebeurtenissen gebaseerde drama.


Studenten 3,50 euro | anderen 7,50 (Natlab pas is geldig)
Reserveren kan door te bellen: 040-2946848


 

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x