Film

Lady Bird

Donderdag 5 september 2019, 20:30 - 22:00
Filmhuis de Zwarte Doos
Gratis toegang, reserveren niet nodig

Vanwege de verwachte koele weersomstandigheden, wordt deze film niet in de buitenlucht getoond zoals aanvankelijk gepland, maar is deze binnen te zien in Filmhuis De Zwarte Doos.

 

Greta Gerwig, USA 2017
Taal: Engels, ondertiteling: Nederlands

 

Christine, of Lady Bird zoals ze genoemd wil worden, is een ongemakkelijke tiener die in de laatste klas van de middelbare school zit en weg wil, ver weg!

Het is 2002. Een nieuw schooljaar begint. Lady Bird, die naar de Katholieke high school Sacred Heart gaat, heeft nog een jaar te gaan voordat ze naar college gaat. Welk college precies, dat weet ze nog niet. De plaatselijke school is goed genoeg, vindt haar moeder. En trouwens, meer kunnen ze ook niet betalen. Maar Lady Bird wil naar de oostkust, naar New York bijvoorbeeld, waar er tenminste cultuur is. Niet dat ze per se geïnteresseerd is in cultuur. Niet dat ze ook maar enig idee heeft van wat ze zou willen, of zou kunnen doen. Ze wil vooral weg. Naar een andere stad, waar ze iemand anders kan zijn. Niet Christine, maar Lady Bird.

Vanwege de verwachte koele weersomstandigheden, wordt deze film niet in de buitenlucht getoond, maar is deze binnen te zien in Filmhuis De Zwarte Doos. 
Entree gratis (100 plaatsen beschikbaar)
Reserveren niet nodig, maar wees op tijd, wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x