Film

La jaula de oro uitverkocht

Maandag 15 september 2014, 20:00 - 21:40 (uitverkocht)
Dinsdag 16 september 2014, 20:00 - 21:40 (uitverkocht)
Woensdag 17 september 2014, 20:00 - 21:40 (uitverkocht)
Filmhuis De Zwarte Doos

Diego Quemada-Díez, Mexico 2013
Taal: Spaans – ondertiteling: Nederlands

De roadmovie La jaula de oro is ingetogen. Een documentair aandoend verslag van een reis die 3 Guatemalteekse pubers maken  naar het beloofde land (VS). Maar schijn bedriegt. De film is niet alleen aan alle kanten een perfect gedoseerde vertelling, maar ook een initiatierite die de hoofdpersonages uit de droom helpt en van hun onschuld ontdoet.

Quemada-Díez stelde zijn odyssee samen uit meer dan vijfhonderd verhalen van migranten die de reis daadwerkelijk maakten. Dat resulteert niet in een geijkt sociaal-realistisch drama, maar in een ingedikte allegorie over menselijke verhoudingen en de fundamentele vraag wat het leven waardevol maakt.

Een goedgekozen amateur-cast, spaarzaam toegevoegde piano- en strijkersakkoorden en een terugkerend shot van nachtelijke sneeuwvlokken, maken van La jaula de oro een even betoverend als verpletterend anti-sprookje. Een moraalspel dat getuige de titel – ‘de gouden kooi’ – niet zozeer over migranten gaat, als wel over de verworvenheden van de westerse wereld met zijn ommuurde welstand en zijn vrijheidsidee dat anderen uitsluit. Meer dan terechte winnaar van de ‘A Certain Talent Prize’ in het Un Certain Regard-programma van Cannes ( bron: Karin Wolfs, cinema.nl)

Studenten betalen op vertoon van hun pas slechts 3,50 euro en anderen 7,50 euro.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x