Film

Kingsman: the secret service uitverkocht

Maandag 18 mei 2015, 20:00 - 22:00 (uitverkocht)
Dinsdag 19 mei 2015, 20:00 - 22:00 (uitverkocht)
Woensdag 20 mei 2015, 20:00 - 22:00 (uitverkocht)
Filmhuis De Zwarte Doos

Matthew Vaughn
Taal: Engels – ondertiteling: Nederlands


Harry Hart (Colin Firth) is een spion van de oude stempel. Samen met een select groepje aristocratische heren vormt hij het geheime Kingsman-genootschap: een onafhankelijke organisatie die als moderne Ridders van de Ronde Tafel over het Britse koninkrijk (en de wereld) waakt. Hun harnas is een deftig pak. En hun meest geliefde wapen een paraplu: kogelwerend schild en geweer in één.

Als een van de Kingsmen tijdens een missie om het leven komt (doodsoorzaak: doormidden gespleten door een vlijmscherpe beenprothese) krijgen de overgebleven spionnen de taak een aspirant-lid te nomineren. Geheel tegen de traditie in neemt Hart geen vooraanstaande Oxford- of Cambridge-student onder zijn hoede, maar straatschoffie Eggsy.

Diens transformatie van joyridende schoolverlater tot volwaardige Kingsman vormt het hart van de film. Maar natuurlijk is er ook een superschurk, in de persoon van knettergekke internetmiljardair Valentine, gespeeld door een slissende Samuel L. Jackson. In het geheim werkt hij aan een nogal rigoureuze oplossing voor het broeikaseffect.

Mocht de plotbeschrijving het nog niet hebben weggegeven: Kingsman is een stripverfilming, gebaseerd op de gelijknamige graphic novel van Mark Millar en Dave Gibbons uit 2012. Vijf jaar geleden regisseerde Vaughn ook al Millars Kick-Ass (bron: Jelle Schot, cinema.nl)


Studenten 3,50 euro | anderen 7,50 euro

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x