Film

Inside Llewyn Davis uitverkocht

Maandag 10 maart 2014, 20:00 - 21:45 (uitverkocht)
Dinsdag 11 maart 2014, 20:00 - 21:45 (uitverkocht)
Woensdag 12 maart 2014, 20:00 - 21:45 (uitverkocht)
Filmhuis De Zwarte Doos

Ethan en Joel Coen, VS 2012
Taal: Engels – ondertiteling: Nederlands


Llewyn Davis (Oscar Isaac) is het prototype van de worstelende kunstenaar. Hij is zo arm als een luis; hij heeft niet eens geld voor een nieuwe winterjas, laat staan voor een eigen woning. De nachten brengt hij door op de bank van vrienden, bekenden en welwillende vreemden, de avonden in club The Gaslight in Greenwich Village, waar folkzangers zoals hij hun nummers laten horen.

Llewyn Davis is niet bepaald een sympathieke held. Dat het lot van Llewyn je toch zo vreselijk aan het hart gaat, is vooral de verdienste van Oscar Isaac, een zanger en acteur die in deze film zijn eerste grote rol speelt. Hij zorgt ervoor dat de gekwelde ziel van zijn personage bloot komt te liggen, daarbij geholpen door een diepe, warme stem die perfect past bij de paar melancholieke nummers die hij ten gehore brengt.

De gebroeders Coen wisten bovendien een perfecte balans te vinden tussen stekeligheden, humor en droefenis. Als je de held uitgeput en op kapotte schoenen door de sneeuw ziet ploeteren, op weg naar een concerthal die hem misschien, misschíen een optreden zal gunnen, dan kun je niet anders dan meevoelen.
 

 

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x