Film

If Beale Street could talk

Barry Jenkins
Dinsdag 7 mei 2019, 19:30 - 21:45
Filmhuis De zwarte Doos
Prijs: € 3,50 incl. btw (Student) € 7,50 incl. btw (Anderen)
Reserveren via Natlab: 040-2946848

Zelden bracht een filmmaker donkere huid zo mooi in beeld als Barry Jenkins, en dat kun je gerust een statement noemen. If Beale Street Could Talk is een esthetisch bedwelmende ode aan de liefde, maar ook aan een systematisch onderdrukte bevolkingsgroep.

Drama
Barry Jenkins, VS 2018
Taal: Engels, Nederlands ondertiteld
 
If Beale Street Could Talk, gebaseerd op de gelijknamige roman van James Baldwin, gaat over de onvoorwaardelijke, grenzeloze liefde tussen de 19-jarige winkelbediende Tish en de 22-jarige beeldhouwer Fonny, die samen opgroeiden in Harlem. Net wanneer zij zwanger is van hun zoontje, en ze samen aan hun leven willen beginnen in hartje New York, wordt Fonny beschuldigd van verkrachting. Ten onrechte, maar dat zal de racistische agent die hem erbij gelapt heeft worst wezen. Tish en haar familie beginnen aan een moedig gevecht tegen een systeem dat ontworpen lijkt om Afro-Amerikanen te laten struikelen, en ze voor lange tijd achter de tralies te houden.

Beale Street is een vurige aanklacht tegen onderdrukking en racisme, maar door zijn bedwelmende schoonheid en zachtheid tegelijk ook een uiterst gevoelige ode aan de Afro-Amerikaanse gemeenschap.

Ticketreservering: bel Natlab (040-2946848), of koop je tickets bij de kassa vanaf één uur voor aanvang van de film.
Betaling is alleen mogelijk met PIN (met Maestro, dus niet met Visa of Mastercard).

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x