Film

Hereditary

Ari Aster, VS 2018
Maandag 1 oktober 2018, 20:00 - 22:10
Dinsdag 2 oktober 2018, 20:00 - 22:10
Woensdag 3 oktober 2018, 20:00 - 22:10
Filmhuis De Zwarte Doos
Prijs: € 3,50 incl. btw (Student) € 7,50 incl. btw (Anderen)
Reserveren via Natlab: 040-2946848

De familie Graham bewoont een spookhuis van donker hout en glas in lood in de bossen. Oma is zojuist overleden: op de begrafenis blijkt dat zij een enge, manipulatieve vrouw was.

Ari Aster, VS 2018
Taal: Engels, ondertiteling: Nederlands

De moeder, Annie, schokt een zelfhulpgroep met jeugdherinneringen: haar vader hongerde zichzelf dood, haar broer pleegde zelfmoord omdat zijn moeder ‘mensen in hem stopte’.

De appel valt niet ver van de boom, zo blijkt: Annies twaalfjarige dochter Charlie is een weirdo die verontrustende plop-geluiden maakt en om onduidelijke redenen een dode duif onthoofdt. Haar lugubere binnenwereld sijpelt geleidelijk het gezin binnen, of hing die schaduw er altijd al? Moeder Annie voelt dat en ontkent het, zoon Peter blowt de beklemming weg, brave vader Steve reddert zich een slag in de rondte.

Meer plot weggeven zou de hellegang van de Grahams bederven. Net als in Don’t Look Now van Nicolas Roeg, een inspiratie van regisseur Ari Aster, vloeien rouw en trauma naadloos over in een fatalistische, paranormale realiteit. En verwacht geen bevrijdende catharsis: Hereditary blijft in je hoofd rondzoemen als een mug in de nacht.

Hij heeft er zelf niet om gevraagd, maar sinds zijn debuutfilm Hereditary begin dit jaar door het Engelse tijdschrift Time Out werd omschreven als ‘The Exorcist voor een nieuwe generatie’, geldt de Amerikaanse regisseur en scenarist Ari Aster (31) als maker van de engste horrorfilm van de afgelopen vijftig jaar.

Lees het hele interview met Ari Aster.

Let op: alleen betalen per PIN (via Maestro, dus géén Visa of Mastercard)
Reserveren: Natlab (040-2946848)
(Bij het bellen kiezen voor Plaza Futura in het keuzemenu)

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x