Film

Hardcore Henry uitverkocht

Maandag 12 september 2016, 20:00 - 23:59 (uitverkocht)
Dinsdag 13 september 2016, 20:00 - 23:59 (uitverkocht)
Woensdag 14 september 2016, 20:00 - 23:59 (uitverkocht)
Filmhuis De Zwarte Doos

Ilya Naishuller, Russia, VS 2015
Taal: engels - ondertiteling: nederlands

Hardcore Henry wordt geafficheerd als de eerste echte first person shooter-film. Een gewelddadige testosteronrit met in de bijsluiter een of andere disclaimer voor eventuele epileptische aanvallen

Hardcore Henry is de eerste echte first person shooter-film en daarom bij voorbaat een cultsensatie. Zelfs spelers van The Division, de fps du jour voor pc en consoles, zouden de ijzige stilte van postapocalyptisch New York even achter zich moeten laten om deze trip mee te maken. Door te maken, klinkt trouwens beter. Hardcore Henry is een brute, bloederige ADD trip. Het is rennen onder stroboscopisch licht dat nooit op donker gaat.

Een achtergrond van de personages krijg je niet. Een verhaal ook niet. Je wordt wakker in wat een laboratorium lijkt en krijgt door een mooie vrouw — ook in games nog altijd de overheersende esthetische keuze — nieuwe ledematen aangeschroefd. Want Henry is een cyborg met superkrachten. Voordat z'n stem geactiveerd wordt — praten doet 'ie dus niet, exit dialogen — wordt de kamer bestormd door Henry's albinoblonde aartsvijand Akan en een legertje commando's die zijn vrouw ontvoeren. En dan begint de opgefokte, ultrageweldadige testosteronrit die zowel jacht als achtervolging is, waarin het gevaar ons tot de laatste seconde van alle kanten blijft bespringen. Wie de nuance zoekt, kan beter thuisblijven. Vrouwen zijn verraderlijke serpenten, mannen hebben spieren en zware artillerie (bron: Ronald Rovers, Filmkrant)

Lees het complete artikel in de Filmkrant

Studenten 3,50 euro | anderen 7,50 euro
Reserveren: Natlab 040-2946848

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x