Film

Guardians of the Galaxy 3D uitverkocht

Maandag 17 november 2014, 20:00 - 22:00 (uitverkocht)
Dinsdag 18 november 2014, 20:00 - 22:00 (uitverkocht)
Woensdag 19 november 2014, 20:00 - 22:00 (uitverkocht)
Filmhuis de Zwarte Doos

James Gunn, VS 2014
Taal: Engels – ondertiteling: Nederlands

Regisseur James Gunn blaast de ruimte-western nieuw leven in en breidt en passant Marvels universum van superhelden uit met dit amusante spektakel rondom een groep intergalactische buitenbeentjes die het kwaad moeten bestrijden.

Een wervelende tocht door het heelal introduceert de verschillende hoofdpersonen die uiteindelijk de Guardians zullen vormen. Aardbewoner Peter Quill , de groengetinte Gamora , de hulkachtige Drax, het boomachtige wezen Groot en de genetisch gemodificeerde wasbeer Rocket  zijn in eerste instantie alleen uit op persoonlijk gewin of wraak, maar verenigen zich uiteindelijk in hun strijd tegen aartsvijand Ronan. De groep rausjt het heelal door en belandt op wonderlijke planeten, bevolkt door vreemde wezens. Die worden, net als de grootse veldslagen waarin ze verzeild raken, allemaal overtuigend uit de computer gehaald. De special effects maken nog de meeste indruk bij de geanimeerde personages Groot en Rocket. Niet alleen gaan ze naadloos op in hun omgeving en zorgen ze voor veel humor, ze vormen door hun levensechte aanwezigheid en interactie met elkaar ook het emotionele hart van de film.

Regisseur Gunn, die meeschreef aan het scenario, geeft de film door de humor een vette knipoog mee. Grootste troef in de cast daarbij is Chris Pratt, die als Peter Quill (alias Star-Lord) een perfecte kruising is tussen Han Solo en Indiana Jones (bron: Sven Gerrets)


Prijs: studenten 4,00 euro / anderen 8,00 euro

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x