Film

Good kill uitverkocht

Maandag 5 oktober 2015, 20:00 - 21:45 (uitverkocht)
Dinsdag 6 oktober 2015, 20:00 - 21:45 (uitverkocht)
Filmhuis De Zwarte Doos

Andrew Niccol, VS 2014
Taal: Engels – ondertiteling: Nederlands


Tom kust iedere ochtend zijn gezin gedag, rijdt naar een luchtmachtbasis in de buurt van Las Vegas en spendeert vervolgens twaalf uur in een gesloten container van waaruit hij een drone bestuurt met een joystick. Daarna gaat hij weer naar huis. "I blew away six Taliban in Pakistan today. Now I'm going home to barbecue."

Tom is een militair voor wie begrippen als moed en vaderslandsliefde werkelijk iets betekenen. Maar hij is ook een mens dat in een absurde situatie is terechtgekomen. Winkelen in de supermarkt is zo langzamerhand een surrealistische ervaring. Daardoor komt de relatie met zijn vrouw Molly onder zware spanning te staan.

De 'Fly & Fry'-missies van Tom en zijn collega's raken echte mensen en mogelijk niet alleen terroristen. Het is niet aan hen om het verschil te bepalen. Als de satellietbeelden de verwoesting tonen die hun drone heeft aangericht, klinkt er een beetje emotie in de container. Wanneer dan de redenen achter zijn opdrachten steeds vager worden, komt Tom in een moreel mijnenveld terecht. Als ook nog de CIA in het spel komt, met hun eigen belangen, begint Tom zich steeds meer een pion in een ziek spel te voelen.

“If you never face your enemy, how can you face yourself?”


Studenten 3,50 euro | anderen 7,50 euro

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x