Film

Gone Girl uitverkocht

Maandag 23 februari 2015, 20:00 - 22:25 (uitverkocht)
Dinsdag 24 februari 2015, 20:00 - 22:25 (uitverkocht)
Woensdag 25 februari 2015, 20:00 - 22:25 (uitverkocht)
Filmhuis De Zwarte Doos

David Fincher, VS 2014
Taal: Engels – ondertiteling: Nederlands

Een gelikte thriller over de verdorvenheid die kan schuilen achter een keurige buitenkant, laat dat maar aan regisseur David Fincher (Se7en, Fight Club, House of Cards) over.

Fincher verfilmt zijn scenario’s met een flair die zijn verleden als videoclip- en reclamemaker verraadt: vol vaart, met oog voor detail en doordrenkt met slimme zwarte humor. Geen wonder, kortom, dat hij zich aangetrokken voelde tot Gone Girl, de originele en sinistere bestseller van schrijfster Gillian Flynn. Waarin een geliefde bewoner van een rustig Amerikaans stadje steeds meer wordt gewantrouwd nadat zijn knappe vrouw spoorloos is verdwenen. Heeft hij haar vermoord? Is er sprake van een duister complot?

Finchers meesterzet in deze film is de casting. Hoofdpersonage Nick wordt gespeeld door Ben Affleck, een acteur met een even charmante als arrogante uitstraling, die hem in 'good guy'-rollen in de weg kan zitten maar perfect past bij de ambigue Nick. En de Britse Rosamund Pike heeft ook al zoiets ongenaakbaars: als Nicks vrouw Amy is ze een beeldschoon ijskonijn.

In de film wordt listig gespeeld met vertelperspectief en genreclichés. Fincher – als een 21ste-eeuwse Hitchcock –  blijft de kijker steeds een stapje voor en laat de aandacht geen moment verslappen. Daarbij wordt hij geholpen door de getrouwe scenariobewerking van de romanschrijfster zelf en de subtiel-opzwepende muziek van Trent Reznor en Atticus Ross.

Kortom, Gone Girl biedt tweeënhalf uur gitzwart topvermaak (bron: Rick de Gier)

 

Studenten 3,50 euro | anderen 7,50

 

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x