Film

Girl

Lukas Dhont
Maandag 11 februari 2019, 19:30 - 21:30
Dinsdag 12 februari 2019, 19:30 - 21:30
Woensdag 13 februari 2019, 19:30 - 21:30
Filmhuis De Zwarte Doos
Prijs: € 3,50 incl. btw (Student) € 7,50 incl. btw (Anderen)
Reserveren via Natlab: 040-2946848

Lukas Dhont maakte een door en door fysiek drama over de worsteling van een jonge transgenderballerina met haar lichaam (en ambitie). Een haast onmogelijk volmaakt debuut, met een verbluffende Victor Polster in de hoofdrol.

Lukas Dhont, België 2018
Taal: Frans/Nederlands, Engels ondertiteld


De 15-jarige Lara is geboren in het lichaam van een jongen, maar heeft zich altijd een meisje gevoeld. Ongeduldig en zonder enige vorm van twijfel telt ze af naar haar geslachtsoperatie.

Maar Girl gaat over veel meer dan dat. Het is ook een diepgravende karakterstudie van een puber, en wel eentje met verdomd veel ambitie: Lara wil het tot professionele ballerina schoppen. En zoals dat gaat bij pubers, wil ze het allemaal tegelijk, en veel te snel.

Tijdens het Filmfestival van Cannes sleepte Girl verschillende prijzen in de wacht. Debuterend regisseur Lukas Dhont werd bekroond met de prestigieuze Camera d’Or, de jonge hoofdrolspeler Victor Polster won de prijs voor de Beste Vertolking in Un Certain Regard, de internationale pers beloonde GIRL met de Prix FIPRESCI en de film won ook nog eens de Queer Palm. Bij de wereldpremière tijdens het Filmfestival van Cannes werd de film beloond met een minutenlang durende staande ovatie.

*De Morgen: ‘Girl laat je hoofd en hart pirouettes draaien tot je ervan duizelt’.

Reserveren: Natlab (040-2946848)
(Bij het bellen kiezen voor Plaza Futura in het keuzemenu)

Alleen betalen per PIN (via Maestro, dus géén Visa of Mastercard)

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x