Film

Fuocoammare uitverkocht

Maandag 12 december 2016, 19:30 - 23:59 (uitverkocht)
Dinsdag 13 december 2016, 19:30 - 23:59 (uitverkocht)
Filmhuis De Zwarte Doos

Gianfranco Rosi, It/Fr 2016
Taal: Italiaans – ondertiteling: Nederlands

 

Samuele, 12 jaar, woont op een eiland in de Middellandse Zee. Zoals alle jongens van zijn leeftijd, wil hij plezier maken, op de rotsen klimmen en wat rondhangen in de haven. Maar zijn eiland is geen gewoon eiland. Het is Lampedusa, dat de Europese bestemming geworden is van mannen, vrouwen en kinderen die de Middellandse Zee oversteken in veel te kleine en schamele bootjes.

Deze mensen zijn op zoek naar vrede, vrijheid of gewoon geluk, maar vaak is het hun lichaam dat uit de zee opgevist wordt. Iedere dag zijn de eilandbewoners getuige van één van de grootste menselijke tragedies van onze tijd.

Fuocoammare is geregisseerd door Gianfranco Rosi (Sacro Gra) en won vier prijzen op het Berlijn Film Festival 2016, waaronder de Gouden Beer en de Amnesty International Filmprijs.

Fuocoammare is een even hartverscheurende als betoverende documentaire, die juist door zijn luchtige intermezzo's aan zeggingskracht wint. – De Volkskrant

Fuocoammare vertelt over de vluchtelingencrisis door te tonen. Door de toeschouwer het beeld te laten absorberen. – De Filmkrant

 

Film Plus
De film heeft een inleiding en is gratis voor studenten vanwegen USE (anderen betalen €7,50)
De inleiding begint om 19.30

Reserveren: Natlab 040-2946848

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x