Film

Free Solo

Jimmie Chin
Dinsdag 23 april 2019, 20:00 - 21:45
Woensdag 24 april 2019, 20:00 - 21:45
Filmhuis De Zwarte Doos
Prijs: € 3,50 incl. btw (Student) € 7,50 incl. btw (Anderen)
Reserveren via Natlab: 040-2946848

Alex Honnold heeft een obsessie. Hij wil iets doen dat nog nooit door een klimmer is gedaan: het beklimmen van de klif van El Capitan in het Californische Yosemite National Park, zonder veiligheidskabels!

Documentaire
Jimmie Chin, VS 2018
Taal: Engels, Nederlands ondertiteld
 
 
We kijken naar een maniak. Dat is de eerste indruk als we Alex Honnold zien staan aan de voet van El Capitan, vastbesloten om die bergwand in Yosemite ­National Park -te beklimmen zonder touw of zekeringen. Een onverbiddelijk, 900 meter hoog rechtopstaand brok graniet. Zelfs een gems zou omlopen. Die kale rots is te recht, de richels zijn te summier. Het kán niet.

Maar gaandeweg in de spectaculair gefilmde documentaire van Elizabeth Chai Vasarhelyi en Jimmy Chin (bekend van de Himalaya-klimfilm Meru, uit 2015), ga je geloven in de bovenmenselijke capaciteiten én behoeften van Honnold. Een intelligente en flegmatieke, sociaal wat onhandige jonge dertiger die alles in zijn leven in dienst stelt van het klimmen. Hij kent elke groef en spleet van El Capitan en oefent eerst eindeloos mét touw. Free climbing, een zijtak van de klimsport, kostte Honnold al een handvol eveneens begaafde klimvrienden, die doodvielen.

De ethische vraag die de makers van deze National Geographic film in beeld opwerpen: mag je iemand filmen die zulke grote risico’s neemt?

Ticketreservering: bel Natlab (040-2946848), of koop je tickets bij de kassa vanaf één uur voor aanvang van de film.
Betaling is alleen mogelijk met PIN (met Maestro, dus niet met Visa of Mastercard

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x