Film

Fahrenheit 11/9

Michael Moore
Woensdag 28 november 2018, 19:30 - 22:15
Filmhuis De Zwarte Doos
Prijs: € 3,50 incl. btw (Student) € 7,50 incl. btw (Anderen)
Reserveren via Natlab: 040-2946848

‘Hoe kon iemand als Trump ooit president worden?’ Dat is de vraag die Michael Moore stelt in deze documentaire. Zijn analyse is dat de Amerikaanse politiek zichzelf om zeep hielp door gewone, hardwerkende burgers te verwaarlozen.

Michael Moore, US 2018

Taal: Engels, Nederlands ondertiteld

9/11 in de titel verwijst naar 9 november 2016, de dag waarop velen verbijsterd ontwaakten, toen bleek dat Donald Trump was verkozen tot de nieuwe president van de Verenigde Staten.

Hoewel Moore’s sympathie duidelijk bij de Democraten ligt, is hij kritisch ten aanzien van hun rol. Want, zo stelt hij, niet Trump en zijn volgelingen zijn het probleem, maar de vastgeroeste politiek die geen oog heeft voor de problemen van de gewone Amerikaan.

In de meest beklijvende scènes keert de documentairemaker terug naar zijn geboorteplaats Flint, waar onder leiding van de Republikeinse gouverneur op schandalige wijze met de watervoorziening werd gerotzooid en de bewoners massaal ziek werden van loodvergiftiging. In archiefbeelden toont Moore hoe de toenmalige president Obama de boel charmant gladstreek, zonder iets wezenlijks voor de inwoners van Flint te doen.

In een betoog waarin zelfs het voormalige boegbeeld van hoop en verandering van zijn sokkel wordt getrokken, waarschuwt Moore voor nieuwe vormen van onderschatting van Trump en doet hij een hartstochtelijke oproep om ‘iets te doen, nu het nog kan.’ (bron: de Volkskrant)

Introductie door Gerlinda Heywegen, filmprogrammeur en filmjournalist

Let op: alleen betalen per PIN (via Maestro, dus géén Visa of Mastercard)
Reserveren: Natlab (040-2946848)
(Bij het bellen kiezen voor Plaza Futura in het keuzemenu)

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x