Film

Eye in the sky uitverkocht

Maandag 3 oktober 2016, 20:00 - 23:59 (uitverkocht)
Dinsdag 4 oktober 2016, 20:00 - 23:59 (uitverkocht)
Woensdag 5 oktober 2016, 20:00 - 23:59 (uitverkocht)
Filmhuis De Zwarte Doos

Gavin Hood, UK 2015
language: english- subtitles: dutch

Eye in the Sky  is een thriller over een internationale, op afstand gecoördineerde militaire operatie. De inzet  is het uitschakelen van een stel zelfmoordterroristen, voordat ze hun schuilplaats in Nairobi verlaten met stevig bepakte bomgordels.

De enige agent ter plaatse stuurt kunstig vermomde minicamera's door het terroristenhol, terwijl dronepiloot Watts vanuit zijn trailer in Nevada de drone boven Nairobi bedient; misschien zal hij uiteindelijk een raket moeten afvuren. In een legerbasis aan de andere kant van de oceaan wordt het commando gevoerd door de Britse kolonel Powell (Helen Mirren), die zelf per telefoon en mail instructies krijgt van luitenant-generaal Benson  laatste rol van Alan Rickman) en diens regeringsdelegatie.

Hoe fragiel dit hiërarchische bouwsel is, blijkt wanneer Watts met zijn drone een kind ziet, dat vlakbij het doelwit haar broden gaat verkopen. Een raketaanval zou haar hoogstwaarschijnlijk het leven kosten. Watts weigert daarom de raket te lanceren en zet zo de ethische implicaties van de actie op scherp: valt het sparen van één leven te rijmen met de eventuele gevolgen van een zelfmoordaanslag? Wat als de bij de operatie betrokken gezagvoerders naar elkaar beginnen te wijzen, terwijl de tijd dringt? (bron: de Volkskrant)

Studenten 3,50 euro | anderen 7,50 euro
Reserveren: Natlab 040-2946848

 

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x