Film

Er ist wieder da uitverkocht

Drs. Rozemarijn Schalkx
Maandag 7 maart 2016, 20:00 - 22:15 (uitverkocht)
Dinsdag 8 maart 2016, 20:00 - 22:15 (uitverkocht)
Woensdag 9 maart 2016, 20:00 - 22:15 (uitverkocht)
Filmhuis De Zwarte Doos

USE: Op maandag is er een Inleiding/nagesprek met Drs. Rozemarijn Schalkx en start daarom de film deze avond om 19.30 uur!

USE is dus alleen geldig op maandag 7 maart!

David Wnendt, Du 2015
Taal: Duits – ondertiteling: Nederlands


Bijna zeventig jaar na het einde van WO II wordt Adolf Hitler wakker in Berlijn en verbaast zich over wat er in al die jaren is veranderd en, vooral, over wat er allemaal hetzelfde is gebleven.

Een naïeve, nogal sullige commerciële-televisiemaker, Fabian Sawatzki, ontfermt zich over Hitler, die hij voor een fantastische method actor houdt. Zo komt de vermeende nep-Hitler op tv, en voor hij het weet is een van de grootste massamoordenaars uit de geschiedenis een mediahit.

Grote gimmick van het boek was dat er om Hitler gelachen kon worden. Ruim twee miljoen Duitsers kochten de satirische roman (voor €19,33) en keken door de ogen van de Führer – de roman is in de ik-vorm geschreven – naar het Duitsland van nu.

Wnendts komische satire overtuigt vooral in de momenten waarin Hitler-acteur Masucci, compleet met snorretje en spuuglok, echte mensen op straat aanspreekt en we te zien krijgen hoe die op hem reageren. Als we de film mogen geloven is dat opvallend vaak opvallend positief. Of liever: gevaarlijk vaak gevaarlijk positief (bron: cinema.nl)
 

Op maandag studenten gratis, voor anderen normaal tarief 7,50 euro.
Op dinsdag en woensdag betalen studenten 3,50 euro en anderen betalen normaal tarief 7,50 euro.

Reserveren: Natlab 040-2946848
Let op! Bij het reserveren vervallen de kaarten een half uur voor aanvang van de film!

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x