Film

Eighth Grade

Bo Burnham
Maandag 3 juni 2019, 20:00 - 21:30
Dinsdag 4 juni 2019, 20:00 - 21:30
Woensdag 5 juni 2019, 20:00 - 21:30
Filmhuis De Zwarte Doos
Prijs: € 3,50 incl. btw (Student) € 7,50 incl. btw (Anderen)
Reserveren via Natlab: 040-2946848

In haar vlogs op YouTube, die niemand kijkt, geeft Kayla adviezen over volwassen worden en hoe je dat zelfverzekerd kunt doen. Maar in het echte leven maakt ze moeilijk vrienden.

Comedy / drama
Bo Burnham, VS 2018
Taal: Engels, nederlands ondertiteld
 
In Eighth Grade voert regisseur Burnham ( voormalig Youtuber) een onzeker pubermeisje op met wie hij zich merkbaar goed kan identificeren. Kayla (de doorbraak van Elsie Fisher) zit in de tweede klas van de middelbare school en maakt aandoenlijke, stuntelige vlogs (‘Sorry, ik lees dit op van een papiertje’). Daarin roept ze haar kijkers op zichzelf te zijn, wat haarzelf bepaald niet lukt – en ook die kijkers blijven weg. Het schoolsysteem werkt niet mee, met die typisch Amerikaanse neiging alles in competitievorm te gieten: waar anderen tot meest atletisch of het grappigst worden uitgeroepen, geldt Kayla officieel als het stilste meisje van haar jaar.

Eighth Grade is een bewonderenswaardig invoelbare afdaling in het brein van een modern pubermeisje, met sociale kritiek die dikwijls slim verpakt is als licht-wrange grap (bron: Volkskrant)

VPRO Cinema (★★★★★) 'Zelden was een filmpuber zo echt en aandoenlijk'

NRC (★★★★) 'Grappig in zijn pijnlijkheid'

Ticket reservation: call Natlab (040 2946848), or buy your tickets at the cash register that opens one hour prior to the start of the movie.
Payment is only by PIN (with Maestro, so not with Visa or Mastercard).

.

.

.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x