Film

Edge of tomorrow 3D uitverkocht

Maandag 8 september 2014, 20:00 - 21:45 (uitverkocht)
Dinsdag 9 september 2014, 20:00 - 21:45 (uitverkocht)
Woensdag 10 september 2014, 20:00 - 21:45 (uitverkocht)
Filmhuis de Zwarte Doos

Doug Liman, VS 2014
Taal: Engels – ondertiteling: Nederlands

Edge of Tomorrow, een verfilming van het Japanse geïllustreerde boek All You Need Is Kill (2004), oogt in eerste instantie als een cocktail van de klassiekers Groundhog Day, Saving Private Ryan en Starship Troopers. Majoor Cage (Tom Cruise in optima forma) is in dit geval de man die, tegen zijn wil, vanuit Engeland op een Frans strand wordt gedropt. Wat bedoeld is als verrassingsaanval in een wereldoorlog met moordzuchtige buitenaardsen, ontaardt in een dodelijke hinderlaag waarbij Cruise om het leven komt.
Dan wordt hij wakker, de dag voor de dropping, en begint alles opnieuw. En opnieuw. Tot Cage na tientallen pogingen met behulp van een vrouwelijke supersoldaat (Emily Blunt) uitvogelt waarom de dag zichzelf voortdurend reset - en wat dit betekent voor zijn goddelijke rol op het slagveld.
Juist in dit repetitieve verhaalmechanisme vindt Edge of Tomorrow zijn toon, een laagje dat je kunt bekijken als stiekeme knipoog naar het systeem van voorspelbare spektakelfilms. Maar bovenal werkt het als geslaagde filmvariant op het narratief van een computergame, met zijn hightech wapentuig, levelstructuur en trial-and-error-methode om problemen op te lossen ( bron: Berend Jan Bockting, VK)

Studenten betalen op vertoon van hun pas slechts 4,00 euro en anderen 8,00 euro.


 

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x