Film

Django Unchained uitverkocht

Maandag 6 mei 2013, 20:00 - 22:00 (uitverkocht)
Dinsdag 7 mei 2013, 20:00 - 22:00 (uitverkocht)
Woensdag 8 mei 2013, 20:00 - 22:00 (uitverkocht)
Filmhuis de Zwarte Doos

Quentin Tarantino, VS 2012
Taal: engels – ondertiteling: nederlands

Je gaat je zo langzamerhand afvragen wat voor persoonlijk leed Quentin Tarantino ooit is aangedaan, dat hij de drang voelt steeds min of meer hetzelfde verhaal te vertellen over underdogs die gruwelijk wraak nemen op hun kwelgeesten.

De vergeldingsfantasieën worden ook steeds grotesker. Was het wraakplannetje van de benadeelde titelheldin uit Jackie Brown nog aardig in proportie, de voor dood achtergelaten bruid uit Kill Bill ging al veel genadelozer te werk. Vervolgens bood Tarantino in Inglourious Basterds een groepje strijdbare Joden de kans alsnog Hitler en kornuiten af te slachten, en in zijn nieuwste film Django Unchained brengt een negentiende-eeuwse slaaf, als een Terminator avant la lettre, hel en verdoemenis naar het racistische zuiden van de VS.

Die slaaf, gespeeld door Jamie Foxx en vernoemd naar de held uit een door Tarantino geliefde spaghettiwestern van Sergio Corbucci, wordt in de openingsscène van de film bevrijd door een Duitse premiejager (Christoph Waltz), die hem uiteindelijk ook assisteert bij de bevrijding van zijn vrouw (Kerry Washington) uit handen van een sadistische plantage-eigenaar (Leonardo DiCaprio) bron: Rick de Gier, cinema.nl. Meer.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x