Film

Dheepan uitverkocht

Maandag 7 december 2015, 20:00 - 22:00 (uitverkocht)
Dinsdag 8 december 2015, 20:00 - 22:00 (uitverkocht)
Woensdag 9 december 2015, 20:00 - 22:00 (uitverkocht)
Filmhuis De Zwarte Doos

Jacques Audiard, Frankrijk 2015 
Taal: Tamil Frans – ondertiteling: Nederlands


Dheepan is niet zijn echte naam, maar die van een overleden landgenoot wiens paspoort hij in handen krijgt. En zijn vrouw heet geen Yalini – sterker nog: ze is zijn vrouw niet, ze kennen elkaar niet eens. De negenjarige 'Illayaal' is dus ook niet hun dochter, maar een onbekend weesmeisje.

Omdat gezinnen meer kans maken om asiel te krijgen in Europa, besluiten de drie Sri Lankanen – die allemaal familie zijn kwijtgeraakt in de slepende burgeroorlog in hun thuisland – samen op de vlucht te slaan. Na wat omzwervingen komen ze terecht in een louche flat in een buitenwijk van Parijs, waar Dheepan aan de slag kan als conciërge, en Yalini als schoonmaakster bij een dementerende oude man.  

Met Dheepan bewijst regisseur Jacques Audiard (Un prophète, De rouille et d'os) wederom wat een bedreven verhalenverteller hij is. Terwijl hij zijn personages dicht op de huid zit, laat hij maar mondjesmaat iets los over hun achtergronden en motieven, waardoor je als kijker op het puntje van je stoel zit (bron: cinema.nl, Rick de Gier)


Studenten 3,50 euro | anderen 7,50 euro

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x