Film

Der Hauptmann

Robert Schwentke, GER 2018
Maandag 24 september 2018, 19:30 - 22:00
Filmhuis De Zwarte Doos
Prijs: € 3,50 incl. btw (Student) € 7,50 incl. btw (Anderen)
Reserveren via Natlab: 040-2946848

In dit ongekend indrukwekkende drama legt Robert Schwentke bloot hoe medeplichtigheid werkt. De Duitse regisseur laat zien dat het kwaad in doodnormaal menselijk gedrag schuilt – een les die hard aankomt. 

Robert Schwentke, GER 2018
Taal: Duits, ondertiteling: Nederlands

Willi Herold is een bleek knulletje, verdwaald in een gevaarlijk niemandsland. Hij is zijn legereenheid kwijtgeraakt en wordt in de Duitse bossen opgejaagd als een deserteur. Het is maart 1945, overal heerst chaos. De jonge soldaat stuit op een verlaten legertruck waarin een kapitein van de Duitse luchtmacht zijn bezittingen heeft achtergelaten – inclusief zijn uniform.
Het uniform past niet, het is te groot. Toch bevalt het Herold. Ineens heeft hij een stuk minder te vrezen. De kleding biedt hem een nieuwe, autoritaire rol; Herold groeit er verbazingwekkend snel in. Wanneer hij andere verloren soldaten tegenkomt, accepteren ze zijn gezag en sluiten zich bij hem aan. Het duurt niet lang of hij is de leider van een bende, een zootje ongeregeld dat over het platteland trekt en dood en verderf zaait.

Lees het hele artikel van Pauline Kleijer in De Volkskrant.

En Belinda van de Graaf in Trouw

Let op: alleen betalen per PIN (via Maestro, dus géén Visa of Mastercard)
Reserveren: Natlab (040-2946848)
(Bij het bellen kiezen voor Plaza Futura in het keuzemenu)

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x