Film

Clouds of Sils Maria uitverkocht

Maandag 19 januari 2015, 20:00 - 22:00 (uitverkocht)
Dinsdag 20 januari 2015, 20:00 - 22:00 (uitverkocht)
Woensdag 21 januari 2015, 20:00 - 22:00 (uitverkocht)
Filmhuis de Zwarte Doos

Olivier Assayas, Zwitserland 2014
Taal: Engels – ondertiteling: Nederlands


Veertigplusser Maria Enders (Juliette Binoche) is een gevierde actrice op de toppen van haar roem. Of daar net ietsje voorbij. Vandaar dat ze wel even moet nadenken als ze wordt gevraagd voor hetzelfde toneelstuk waar ze twintig jaar geleden mee doorbraak.

Het stuk gaat over Helena, een oudere vrouw die verliefd wordt op de jonge Sigrid, die de liefde van Helena eerst beantwoordt, maar haar vervolgens afwijst en daarmee ten gronde richt. Maria's grote doorbraak kwam als de jonge Sigrid. Nu wordt ze gevraagd voor de rol van Helena.
Op aandringen van haar personal assistent Valentine (Kristen Stewart) besluit Maria de rol toch maar te accepteren. Wat volgt is het beste van de film. Maria en Valentine gaan – ver afgelegen in het Zwitserse plaatsje Sils Maria – de teksten van het toneelstuk repeteren.

Door dat repeteren komt veel wat tussen Maria en Valentine onbesproken is gebleven aan de oppervlakte. Hun door hun leeftijd gekleurde kijk op de wereld, bijvoorbeeld. Maar ook hun persoonlijke verhouding. Want worden Maria en Valentine echt verliefd op elkaar, zijn ze dat altijd al geweest, of is dat alleen maar vanwege het toneelstuk dat ze repeteren? Het mooie van Clouds of Sils Maria is dat de kijker zelf mag bepalen welke van de drie de waarheid is (bron: Gerhard Busch).

 

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x