Film

Children of men uitverkocht

Woensdag 19 december 2012, 20:00 - 22:00 (uitverkocht)
Filmhuis De Zwarte Doos

Alfonso Cuarón, VS, GB 2006
Film: Thriller / sf
Taal: Engels – ondertiteling: Nederlands

Children of Men speelt zich af in 2027. Al achttien jaar lang worden er om onverklaarbare redenen geen baby's meer geboren op aarde. De wereld is totaal ingestort en de hoop op een toekomst ebt steeds verder weg. Theo (Clive Owen) is een voormalig activist die zich min of meer heeft neergelegd bij de uitzichtloze situatie van de wereld. Zijn enige plezier beleeft hij met zijn oude vriend Jasper (Michael Caine), een oude hippie die buiten de stad, verborgen in de bossen een zo normaal mogelijk leven probeert te hebben. Wanneer Theo op een dag ontvoerd wordt door zijn vroegere vriendin en burgerrechtenactiviste Julian (Julianne Moore), raakt hij betrokken bij een actie die misschien wel de enige hoop voor de mensheid is.

Het verhaal van Children of Men schetst een beangstigend geloofwaardig beeld van een anti-utopie. Een samenleving die gedomineerd wordt door macht, wetten en regels, waarin vrijheid en individualiteit nauwelijks meer bestaan.
De hoofdpersonages in deze film rebelleren allemaal op hun eigen unieke manier tegen 'het systeem' en de afbrokkeling van de maatschappij, waardoor ze zich weten te onderscheiden van de massa.

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijfster P.D. James uit 1992.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x