Film

Capharnaüm

Nadine Labaki
Maandag 20 mei 2019, 20:00 - 22:00
Dinsdag 21 mei 2019, 20:00 - 22:00
Woensdag 22 mei 2019, 20:00 - 22:00
Filmhuis De Zwarte Doos
Prijs: € 3,50 incl. btw (Student) € 7,50 incl. btw (Anderen)
Reserveren via Natlab: 040-2946848

Wanneer zijn zusje wordt uitgehuwelijkt aan een oudere man, besluit Zain weg te lopen van huis. Dit leidt tot een ongelooflijke tocht, met nieuwe vriendschappen en allesbeslissende keuzes.

Drama
Nadine Labaki, Libanon 2018
Taal: Arabisch, Engels ondertiteld
 
In de rechtbank staat Zain, een 12-jarige jongen, voor de rechter. Rechter: "Waarom klaag je je ouders aan?" Zain: "Omdat ze me leven hebben gegeven." De nieuwe film van regisseur Nadine Labaki (Caramel) is een indringend portret over ouderschap en overleven in de armste wijken van Libanon, verteld door de ogen van een kind.

Zain (Zain Al Rafeea) slijt zijn dagen in de straten van de Libanese hoofdstad Beiroet. Als oudste kind van het gezin is het zijn taak om te werken, om te helpen het gezin te onderhouden. Wanneer zijn zusje wordt uitgehuwelijkt aan een oudere lokale groenteboer, besluit Zain weg te lopen van huis. Dit leidt tot een ongelooflijke tocht, met nieuwe vriendschappen en alles beslissende keuzes. Capharnaüm ging in première op het Filmfestival van Cannes. De cast bestaat veelal uit amateuracteurs; met name Zain Al Rafeea wordt geprezen om zijn sterke acteerprestaties: “a startling, unforgettable presence”, aldus Vulture.

“tragisch en tegelijkertijd hartveroverend” **** NRC

“knap geschreven en bijzonder sterk uitgevoerd” Volkskrant

Ticketreservering: bel Natlab (040-2946848), of koop je tickets bij de kassa vanaf één uur voor aanvang van de film. Betaling is alleen mogelijk met PIN (met Maestro, dus niet met Visa of Mastercard).

.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x