Film

Big hero 6 uitverkocht

Woensdag 27 mei 2015, 20:00 - 21:45 (uitverkocht)
Filmhuis De Zwarte Doos

Don Hall, Chris Williams, VS 2014
Taal: Engels – ondertiteling: Nederlands


Wonderkind Hiro Hamada lummelt aanvankelijk wat rond, maar leert van zijn broer Tadashi zijn genialiteit in te zetten om goed te doen. Als Tadashi plots uit beeld verdwijnt krijgt Hiro de verantwoordelijkheid voor Baymax, een zorgrobot die geprogrammeerd is om mensen te helpen en er door een wit, vinyl opblaaspak uiterst aaibaar uitziet.

Baymax vertegenwoordigt met zijn schattige voorkomen en zachtaardige inborst een vrij positief toekomstbeeld van technologie. Een verrassend perspectief in het sciencefictiongenre, dat wordt gekenmerkt door een overdaad aan dystopische verhalen.

Als een gemaskerde superschurk met een leger door Hiro ontwikkelde microbots een dreiging vormt, moeten Hiro en Baymax, inmiddels dikke vrienden, ingrijpen. Met een aantal upgrades in de software en een nieuw Iron Man-achtig pak schiet Baymax met Hiro op zijn rug al snel heftig strijdend door San Fransokyo, een futuristische stad waarin Oosterse en Westerse cultuur zijn samengesmolten.

Ze krijgen assistentie van vier hyperintelligente buitenbeentjes die zich met behulp van de nieuwste technologieën en gadgets elk een eigen superheldenpersoonlijkheid hebben aangemeten. Deze sidekicks worden gedefinieerd door hun persoonlijke eigenaardigheden, in plaats van stereotyperingen, en dat is verfrissend. De actie die volgt is meer dan vermakelijk en net als de rest van de film bijzonder  mooi vormgegeven. (Bron: Sven Gerrets, cinema.nl)


Studenten 3,50 euro | anderen 7,50 euro

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x