Film

Berlin 1927, We stood like kings uitverkocht

Dinsdag 11 november 2014, 20:00 - 21:30 (uitverkocht)
Filmhuis de Zwarte Doos

Berlin 1927 (Die Sinfonie der Grosstadt, Walter Ruttman)
Muziek: We stood like kings

In de jaren twintig trokken cineasten met hun camera’s de straat op om de poëtische aspecten van de moderne stad vast te leggen. Zo ontstond een nieuwe filmgenre – de stadssymfonie. Walter Ruttmanns Berlin, Die Sinfonie der Großstadt is niet de eerste, maar wel de meest invloedrijke film uit deze cyclus. Hij blijft ook de mooiste en belangrijkste visuele getuigenis over de hoofdstad van de Weimar-republiek – toen het culturele hart van Europa.

Schilder/filmmaker Walter Ruttmann was net als zijn tijdgenoten gefascineerd door de stad als levend organisme, als symbool van industrie en vooruitgang, en hij probeerde de essentie en de polsslag in filmbeelden te vangen (Filmmuseum Antwerpen)

WE STOOD LIKE KINGS staat op het kruispunt tussen instrumentale rock en klassieke muziek. Verwacht complexe postrock met sterke progressieve invloeden. Begin 2012 gingen de vier jonge muzikanten van start met het ambitieuze project "Berlin 1927". Er werd hen voorgesteld om een originele soundtrack te schrijven voor Ruttmanns stadssymphonie “Berlijn, Symphonie van een Grootstad”, uit 1927. Ze grepen deze kans: hun constrasterende en verfijnde muziek past bijzonder goed bij de sfeer van de film.

Line-up: Judith Hoorens (keys en synths) / Steven Van Isterdael (gitaar) / Mathieu Waterkeyn (drums) / Gast: Colin Delloye (bas)

 

Reserveren kan hier
Gratis voor studenten en anderen betalen 5 euro.

 

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x