Film

Belgica uitverkocht

Maandag 30 mei 2016, 20:00 - 22:00 (uitverkocht)
Dinsdag 31 mei 2016, 20:00 - 22:00 (uitverkocht)
Woensdag 1 juni 2016, 20:00 - 22:00 (uitverkocht)
Filmhuis de Zwarte Doos

Felix van Groeningen,  België 2015
taal: Vlaams – ondertiteling: Nederlands

 

Gebaseerd op het leven van de vader van de regisseur , die een Gentse kroeg liet uitgroeien tot de beruchte club Charlatan, vertelt  de film het verhaal van twee broers. Samen laten zij een smoezelige kroeg, de Belgica, opbloeien tot dé hotspot van het Gentse uitgaansleven.

Welkom in het Vlaamse nachtleven, waar artistieke jongelingen gebroederlijk naast tandeloze buurtbewoners aan de toog staan en hippe lui en oudere jongeren samen dansen op de nummers van rammelende gitaarbandjes en strakke elektro-acts. Welkom in Belgica, de kroeg van Jo en Frank in Gent, waar het personeelsbestand een grote hechte familie is, waar gesnoven wordt door plastic kronkelrietjes, waar een volgezogen tampon de wc-potten doet verstoppen tot de stront de zaal indrijft, waar gevochten wordt door zuiplappen en, hoe langer hoe meer, door de broers onderling. En waar godsgruwelijk goeie muziek gespeeld wordt.

Belgica is de nieuwe film van de Gentse regisseur Felix van Groeningen, die in Nederland doorbrak met De Helaasheid der Dingen en later met The Broken Circle Breakdown een Oscarnominatie mocht ontvangen voor Beste Buitenlandse Film. Afgelopen januari ging Belgica in wereldpremière op het Sundance Film Festival en werd daar beloond met de prijs voor Beste Regie.


Studenten 3,50 euro | anderen 7,50 (Natlab pas is geldig)
Reserveren kan door te bellen: 040-2946848

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x