Film

Amy uitverkocht

Maandag 18 januari 2016, 20:00 - 22:10 (uitverkocht)
Dinsdag 19 januari 2016, 20:00 - 22:10 (uitverkocht)
Woensdag 20 januari 2016, 20:00 - 22:10 (uitverkocht)
Filmhuis De Zwarte Doos

Asif  Kapudia, UK 2014
Taal: Engels  -  ondertiteling: Nederlands


'They tried to make me go to rehab, but I said, "No, no, no!" (...) I ain't got the time, and if my daddy thinks I'm fine...' De songteksten van soulzangeres Amy Winehouse (1983-2011) waren altijd al akelig persoonlijk, maar in de context van haar leven, zoals geschetst in de documentaire Amy, worden ze helemaal pijnlijk.

Want inderdaad: als Winehouse op het hoogtepunt van haar carrière door diverse vrienden wordt aangespoord om af te kicken van de drank en drugs, heeft ze daar helemaal geen zin in, en dat vindt haar vader – die deel uitmaakt van haar management – wel best. Als ze erover zingt klinkt het stoer, maar in werkelijkheid is het enkel treurig. 

En die verslaving is nog maar één van de schrijnende issues die regisseur Asif Kapadia behandelt in de documentaire; zo raakt Amy ook verstrikt in een gedoemde liefdesaffaire, wordt ze gestalkt door de tabloids en alom geridiculiseerd om haar openbare dronkenmansacties. 

Kapadia en zijn team hebben veel research gepleegd en mooie, exclusieve beelden uit allerlei archieven opgedoken. Tot de hoogtepunten behoren een eerste auditie voor een groep platenbonzen, vol jeugdige bravoure, en een ontwapenende ontmoeting met haar held Tony Bennett.

Deze beelden laten zien dat Amy Winehouse op de eerste plaats een groot talent was met een geweldig charisma (bron: Rick de Gier, cinema.nl)


Studenten 3,50 euro, anderen 7,50 euro

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x