Film

A street cat named Bob CANCELLED

Roger Spottiswoode, UK 2016
Woensdag 5 september 2018, 21:00 - 22:45
Veld voor De Zwarte Doos
Woensdag 5 September , 21.00 - 22.45 , openluchtfilm
Prijs: Gratis (Student) Gratis (Anderen)

AFGELAST
Helaas kan de openlucht film van vanavond A street cat named Bob niet doorgaan vanwege het te verwachten slechte weer. Jammer dat we jullie plannen nu in de war schoppen maar hopelijk kun je de avond nog op een leuke manier doorbrengen. We zien jullie binnenkort graag bij een andere filmavond in De Zwarte Doos!
 
 

Zwerver James moet zijn leven op de rails krijgen. Voor het eerst sinds jaren heeft hij weer een dak boven zijn hoofd, een bank en een koelkast. Tegenprestatie: afkicken van de heroïne. Maar als je niemand hebt om dat voor te doen, waarom zou je dan?

 

Spottiswoode verfilmde de autobiografie van voormalig dakloze James Bowen als een modern sprookje. Rode kater Bob duikt uit het niets op in de keuken van James en de twee worden maatjes.

Als James eerder in de film nog op straat woont, vraagt Spottiswoode je aandacht voor een groep verschoppelingen. In een filmstijl die bij vlagen doet denken aan documentaire straatfotografie, portretteert hij het uitzichtloze leven van daklozen. Hij dwingt je stil te staan bij paria's die we liever negeren. Zodra een zwerver echter opvalt, wordt hij weer herkend als een gewoon mens.  Opmerkelijk is de hypocrisie die daarmee gepaard gaat. Wanneer James kater Bob meeneemt naar Covent Garden en zoals altijd optreedt als straatmuzikant, behandelt men hem plotsklaps als een goede bekende.

Fijne feelgood film om het filmseizoen mee te starten.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x