Film

A pigeon sat on a branch reflecting on existence uitverkocht

Maandag 21 september 2015, 20:00 - 21:45 (uitverkocht)
Dinsdag 22 september 2015, 20:00 - 21:45 (uitverkocht)
Woensdag 23 september 2015, 20:00 - 21:45 (uitverkocht)
Filmhuis De Zwarte Doos

Roy Andersson, Zweden 2014
Taal: Zweeds – ondertiteling: Nederlands

 

A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence is een excentrieke film die zijn even excentrieke titel eer aandoet. Deze absurde film zit vol met filosofisch denkvoer gedrenkt in zwarte humor. We volgen een verkoper van bizarre gadgets en zijn mentaal onstabiele collega.

Zeven jaar na You, the Living komt Roy Andersson, de koning van de absurde Zweedse humor, eindelijk met een nieuwe film. Een film die door Andersson zelf werd aangekondigd als een tragische komedie over ons allen.

Jonathan en Sam, (twee handelsreizigers, waarvan er minstens één depressief is, die hun feestartikelen proberen te slijten) maken een reis door een tijdloos, geografisch niet nader bepaald westers landschap waarbij ze allerlei mensen ontmoeten. A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence bestaat uit korte scènes waarin door middel van gitzwarte humor de spot wordt gedreven met de werkelijkheid. Het gaat over melancholie, de dood en de onbeschrijfelijke waanzin van hoe het is om mens te zijn. De film laat je lachen, terwijl je tegelijkertijd wil huilen.

Hoe droef het leven ook is, Andersson laat zien, dat het allemaal nog veel erger had kunnen zijn.


Studenten 3,50 euro | anderen 7,50 euro

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x