Expositie

World Press Photo Exhibition 2024

3 september t/m 24 september
Atlas building, ground floor
Prijs: Gratis (Student) Gratis (Anderen)

Met trots brengen we de World Press Photo tentoonstelling 2024 opnieuw terug naar de TU/e-campus. Schokkend, gruwelijk, mooi en adembenemend, de tentoonstelling toont de meest bijzondere en fascinerende persfotografie van het vorige jaar. De World Press Photo tentoonstelling bereikte 4 miljoen mensen in 100 steden wereldwijd, en ook dit jaar is Eindhoven een van die steden.  @@Bezoek de tentoonstelling gratis tussen 3 en 24 september 2024 , in het Atlasgebouw op de TU/e ​​campus.

Van verwoestende conflicten en politieke omwentelingen tot de klimaatcrisis en de veilige doorgang van migranten; de bekroonde werken tonen enkele van de meest prangende kwesties waarmee de wereld tegenwoordig  wordt geconfronteerd. Door deze belangrijke verhalen samen te brengen, moedigt de tentoonstelling een groter begrip en bewustzijn van actuele gebeurtenissen aan, en dient het ook als een herinnering aan de noodzaak van persvrijheid, in alle hoeken van de wereld.

De 24 winnaars, zes eervolle vermeldingen en twee speciale vermeldingen van de jury werden geselecteerd door een onafhankelijke jury uit 61.062 inzendingen door 3.851 fotografen uit 130 landen.

De wereld verbinden met de verhalen die ertoe doen 
De World Press Photo tentoonstelling bereikt 4 miljoen mensen in 100 steden in 45 landen. De fotowedstrijd begon in 1955 toen een groep Nederlandse fotografen een internationale wedstrijd organiseerde in Amsterdam. Het onmiddellijke succes ervan bracht de oprichters ertoe er een jaarlijks evenement van te maken - dat sindsdien bijna elk jaar gehouden is.

De World Press Photo hanteert tegenwoordig een regionaal systeem waarin de inzendingen zijn verdeeld over zes wereldwijde regio's voor beoordeling. Dit systeem is sinds 2023 van kracht en streeft ernaar een geografisch evenwichtig beeld van wereldwijde verhalen te bieden, wat resulteert in een diverse groep winnaars uit verschillende landen. Tegelijkertijd reflecteren de categorieën van de competitie de trends in de media en zijn ze nu georganiseerd in vier categorieën—Singles, Stories, Long-Term Projects en Open Format—over dezelfde zes regio's, wat de wereldwijde vertegenwoordiging verbetert."

Het is Studium Generale gelukt om de tentoonstelling nu voor de 15e keer naar de TU/e te brengen, zodat studenten, medewerkers en het publiek deze indrukwekkende tentoonstelling gratis kunnen bezoeken.

Openingstijden
De tentoonstelling is geopend van dinsdag 3 tot 24 september 2024. 

  • Maandag tot vrijdag: 08:00 - 18:00
  • Zaterdag: 12:00 - 17:00 
  • Zondag: Gesloten

Gratis rondleidingen 
Wij bieden gratis rondleidingen door de tentoonstelling aan, gegeven door getrainde TU/e studenten van de studentenfotografievereniging, Dekate Mousa. Meer informatie over de rondleidingen en reserveringen is eind augustus. te vinden op deze website. 
Bachelorstudenten kunnen zich registreren voor SG&USE wanneer ze een rondleiding volgen.

Informatie voor schoolgroepen 
Schoolgroepen zijn welkom om de tentoonstelling te bezoeken. Registreer uw bezoek door een e-mail te sturen naar studium.generale@tue.nl, waarin u aangeeft hoeveel studenten u wilt meenemen, op welke dag en hoe laat.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x