Expositie

World Press Photo Exhibition 2021 uitverkocht

24 november 2021 t/m 16 december 2021
Atlas

Bezoek de tentoonstelling die je verbindt met de verhalen die ertoe doen. Met werk van over de hele wereld, toont het de meest bijzondere en indringende persfoto’s van 2020.

Toegang tot de tentoonstelling alleen met CoronaCheck en het dragen van een mondmasker is verplicht. Er zal slechts een beperkt aantal bezoekers op een moment in de tentoonstelling worden toegelaten, maximaal tien personen tegelijkertijd.

Kom kijken naar de winnaars van ‘s werelds grootste internationale persfotografie wedstrijd. Dit jaar dienden 4315 fotografen uit 130 verschillende landen in totaal 74.470 foto’s in. In de tentoonstelling zijn de ruim 160 winnende beelden te zien. De meeste foto’s hebben geen uitleg nodig, ze zijn een verhaal op zichzelf. De beelden zitten zo vol zeggingskracht dat het niet mogelijk is om je aan de gebeurtenissen uit het wereldnieuws van het afgelopen jaar te onttrekken.

De tentoonstelling omvat acht categorieën: hedendaagse kwesties, milieu, algemeen nieuws, lange-termijnprojecten, natuur, portretten, sport, en hard nieuws.

De verhalen die ertoe doen
World Press Photo verbindt de wereld met verhalen die ertoe doen. De tentoonstelling laat confronterende en ontroerende foto’s van de belangrijkste en meest nieuwswaardige verhalen van het jaar zien. Deze reizende tentoonstelling wordt jaarlijks door meer dan 4 miljoen mensen in 120 steden in 50 landen gezien. De 63e editie van de World Press Photo Exhibition staat niet alleen in Eindhoven, maar ook in grote wereldsteden als Tokyo, Montreal, Rome, Teheran, Sydney en Mexico City.

De tentoonstelling begon toen een groep Nederlandse fotografen in 1955 een internationale wedstrijd organiseerde in Amsterdam. Bijna meteen werd de stap gezet van een eenmalig evenement naar een jaarlijkse wedstrijd – en sindsdien is er bijna elk jaar een geweest.  

Ontdek meer verhalen
De afgelopen jaren hebben we gratis rondleidingen verzorgt in de tentoonstelling. Helaas is dit in verband met de maatregelen omtrent het coronavirus dit jaar niet mogelijk. Daarom bieden we dit jaar gratis audiotours aan in de tentoonstelling. Neem je eigen koptelefoon mee en scan de QR code in de tentoonstelling met je smartphone om toegang te krijgen tot de audio tour.

Openingstijden:
Elke maandag t/m vrijdag: 11:00 - 17:00 uur

CoronaCheck en mondmasker
Om toegang te krijgen tot de World Press Photo tentoonstelling, zal er ter plaatse een CoronaCheck plaatsvinden. Daarvoor laat je het volgende zien:

  • Een Coronacertificaat (bewijs van vaccinatie, een negatief testresultaat of een bewijs van herstel in de CoronaCheck-app).
  • Jouw identiteitsbewijs.

Ook is het verplicht om een mondmasker te dragen in de tentoonstelling.

Mocht de situatie wijzigen ivm aangepaste coronamaatregelen, dan informeren wij daarover op deze website.

Info voor scholen
Schoolgroepen zijn welkom als zij zich aan de geldende coronamaatregelen houden. Meld je bezoek bij ons door een mail te sturen naar studium.generale@tue.nl, en vermeld daarin met hoeveel leerlingen u wilt komen, op welke dag en tijd.  

Video interview Kadir van Lohuizen
Voormalig World Press Photo winnaar Kadir van Lohuizen was op 17 november onze gast. In een interview bevragen we met hem over de rol van fotojournalistiek, zijn gedrevenheid om wereldwijde milieu- en klimaatproblemen te documenteren, en zijn nieuwste werk over de gevolgen van de stijgende zeespiegel. Bekijk het interview hier. 

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x