Expositie

World Press Photo Exhibition 2021

24 november t/m 16 december , 10:00 - 19:00
Atlas

Bezoek de tentoonstelling die je verbindt met de verhalen die ertoe doen. Met werk van over de hele wereld, toont het de meest bijzondere en indringende persfoto’s van 2020.

Kom kijken naar de winnaars van ‘s werelds grootste internationale persfotografie wedstrijd. Dit jaar dienden 4315 fotografen uit 130 verschillende landen in totaal 74.470 foto’s in. In de tentoonstelling zijn de ruim 160 winnende beelden te zien. De meeste foto’s hebben geen uitleg nodig, ze zijn een verhaal op zichzelf. De beelden zitten zo vol zeggingskracht dat het niet mogelijk is om je aan de gebeurtenissen uit het wereldnieuws van het afgelopen jaar te onttrekken.

De tentoonstelling omvat acht categorieën: hedendaagse kwesties, milieu, algemeen nieuws, lange-termijnprojecten, natuur, portretten, sport, en hard nieuws.

 

De verhalen die ertoe doen

World Press Photo verbindt de wereld met verhalen die ertoe doen. De tentoonstelling laat confronterende en ontroerende foto’s van de belangrijkste en meest nieuwswaardige verhalen van het jaar zien. Deze reizende tentoonstelling wordt jaarlijks door meer dan 4 miljoen mensen in 120 steden in 50 landen gezien. De 63e editie van de World Press Photo Exhibition staat niet alleen in Eindhoven, maar ook in grote wereldsteden als Tokyo, Montreal, Rome, Teheran, Sydney en Mexico City.

De tentoonstelling begon toen een groep Nederlandse fotografen in 1955 een internationale wedstrijd organiseerde in Amsterdam. Bijna meteen werd de stap gezet van een eenmalig evenement naar een jaarlijkse wedstrijd – en sindsdien is er bijna elk jaar een geweest.  

 

Ontdek meer verhalen

De afgelopen jaren hebben we gratis rondleidingen verzorgt in de tentoonstelling. Helaas is dit in verband met de maatregelen omtrent het coronavirus dit jaar niet mogelijk. Daarom bieden we dit jaar gratis audiotours aan in de tentoonstelling. Neem je eigen koptelefoon mee en scan de QR code in de tentoonstelling met je smartphone om toegang te krijgen tot de audio tour.

 

Coronamaatregelen in de tentoonstelling

De tentoonstelling zal volledig in overeenstemming met de geldende coronamaatregelen georganiseerd worden. Daarover zal binnenkort meer informatie verschijnen op deze pagina.