Expositie

World Press Photo 14 uitverkocht

Woensdag 10 september 2014, 10:00 - 22:00 (uitverkocht)
Donderdag 2 oktober 2014, 10:00 - 22:00 (uitverkocht)
Hoofdgebouw

Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 18.00 uur
Zaterdag en zondag:  12.00 - 17.00 uur
Entree: gratis

 

Niet vaak is de winnende World Press Photo zo meerduidig als die van John Stanmeyer. Op zijn foto staat een groep Afrikaanse migranten in de nacht aan de kust van Djibouti-stad, een trekpleister voor migranten die vanuit Somalië, Ethiopië en Eritrea op weg zijn naar Europa. Ze houden hun telefoons in de lucht in een poging een goedkoop netwerk op te vangen, zodat ze hun familie over de grens kunnen bellen. De foto laat armoede en eenzaamheid zien. De straatarme Afrikaanse migranten  op het strand hebben er alles voor  over om met het signaal van een provider uit buurland Somalië voor een prikkie met hun familie te kunnen bellen. Daarnaast laat het een universeel verlangen van mensen zien om met hun naasten in contact te komen.

Volgens de Britse fotograaf en juryvoorzitter van de prijs Gary Knight is het misschien wel het meest hoopvolle winnende beeld in de geschiedenis van World Press Photo. "Het is een foto van mensen die zich in een benarde situatie bevinden, maar de boodschap die eruit spreekt is positief. Ze zijn op zoek naar contact met de wereld."

Dit jaar werden er 98.671 foto’s ingestuurd door 5.703 fotografen van 130 verschillende nationaliteiten. Het zijn de beste persfoto’s van het afgelopen jaar, en achter iedere foto zit een ander verhaal.

World Press Photo ontvangt steun van de Nationale Postcode Loterij en wordt wereldwijd gesponsord door Canon en TNT.

Programma World Press Photo:
9 september: Opening
15, 22 september workshop reportagefotografie
17 september : Mijn leven als oorlogsjournalist


 

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x