Expositie

Stilstaande beweging, bewegende stilstand uitverkocht

Vrijdag 18 november 2011, 09:00 - 18:00 (uitverkocht)
Donderdag 15 december 2011, 09:00 - 18:00 (uitverkocht)
Hal Hoofdgebouw TU/e

Beelden van Gerrit van Bakel, video’s van Michiel van Bakel, Studentenwerk

De monumentale beelden van Gerrit van Bakel en de video’s van zijn zoon Michiel voor het eerst samen in één tentoonstelling.

Gerrit van Bakel (Deurne, 1943 - 1984) is een van de pioniers van de technologische kunst. Zijn werk raakt aan wetenschap, filosofie en poëzie. Zijn beelden staan stil, maar gaan over beweging en energie.

Michiel van Bakel maakt installaties en video’s, zijn bewegende beelden gaan vaak over stilstand. Zijn werk wordt internationaal getoond op zeer diverse evenementen en festivals en stond eerder op het STRP-festival in Eindhoven.

Op de tentoonstelling zijn ook concepten en ontwerpen te zien van studenten, geïnspireerd door het gedachtegoed van Gerrit en Michiel van Bakel.

De Dag van de Kunst
Op de Dag van de Kunst (23 november) staat jaarlijks een kunstenaar uit de TU/e collectie centraal. Dit jaar zijn dat Gerrit en Michiel van Bakel.

• 11.45 uur, Filmhuis De Zwarte Doos: lezing: Prof.dr. Petran Kockelkoren, tot voor kort hoogleraar Kunst en Technologie aan de Universiteit Twente, over het werk van Gerrit en Michiel van Bakel.

•  Aansluitend om 13.00 uur in Filmhuis De Zwarte Doos: première van de documentaire van filmer Sam Nemeth en Gerard Verhoogt over Gerrit en Michiel van Bakel

•  13.30 uur: officiële opening van de expositie in de hal van het Hoofdgebouw.

Dit project is een initiatief van de Kunst-commissie TU/e en Studium Generale, met steun van het Universiteitsfonds Eindhoven, de gemeente Eindhoven en het Meulensteen Art Centre.

De expositie is onderdeel van het STRP RADR programma van het STRP festival
(18 - 27 november) informatie:strp.nl

 

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x