Expositie

Opening World Press Photo 15 | Interview uitverkocht

Ahmet Polat
Dinsdag 22 september 2015, 16:30 - 17:30 (uitverkocht)
Trappenzaal Vertigo

 

Nieuwsgierig. Fotograaf Ahmet Polat  is een vragensteller die met zijn foto's antwoord wil geven op wat er speelt in de samenleving. Hij is bekend van zijn verhalende documentaire- en modefotografie, waarin zijn Nederlandse-Turkse achtergrond vaak een rol speelt. In het interview spreekt hij over de achtergronden en motivaties bij het ontstaan van zijn werk.

Als modefotograaf werkt hij niet anders dan als documentairefotograaf: 'Modeshoots zijn heel geënsceneerd met mooie modellen, kleding en make-up. De truc is dan om op zoek te gaan naar spontaniteit, naar mogelijkheden om een verhaal te creëren.'

Ahmet Polat groeide op in Fijnaart, studeerde fotografie aan de kunstacademie in Breda en woonde de afgelopen jaren in Istanbul. In april is hij benoemd tot de nieuwe Fotograaf des Vaderlands. Zijn foto's verschenen onder meer in The New York Times, Rolling Stone, Paris Match en Vogue Istanbul. Het werk van Polat hing onder meer in het Stedelijk Museum en in het Amsterdamse fotografiemuseum Foam.

Het interview maakt deel uit van de officiële opening van de expositie World Press Photo 15 in Eindhoven.

Voor deze activiteit moet je reserveren via www.tue.nl/sg. Het aantal plaatsen is beperkt.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x