Expositie

Nano Supermarket uitverkocht

Zaterdag 23 oktober 2010, 10:00 - 17:00 (uitverkocht)
Zondag 31 oktober 2010, 10:00 - 17:00 (uitverkocht)
18 Septemberplein, Centrum Eindhoven

NANO Supermarkt - een mobiele winkel vol met verbluffende en verontrustende nano producten

Nano supermarkt op tv!

Zie:

Het filmpje van de NOS (item begint bij 11.30 min)

Nano Supermarkt op ETV


Nano Supermarkt op Omroep Brabant

Maar ook op de radio aandacht voor de Nano supermarkt!

Radio 1: Interview met Koert van Mensvoort

BNR Nieuwradio: Nano Sok designer Nicolas Nelson praat over zijn idee

In het Eindhovens Dagblad:

Nanobus door foutje weggesleept

Nanobus door foutje van de gemeente weggesleept maar weer terug op zijn plaats (EDTV)

Bekijk de Nano commercial en de Nano supermarkt folder on line

en

Second SightVanaf zaterdag 23 oktober opent een nieuwe supermarkt in het centrum van Eindhoven: de NANO Supermarkt. Het is een mobiele winkel gevuld met speculatieve nano producten die tussen nu en de komende tien jaar op de markt kunnen komen. De producten zijn ingezonden door jonge ontwerpers en technologen uit 6 verschillende landen: medicinale bonbons, een unieke papiersoort gemaakt van eigen huidcellen, een zonne-energie plant, een zichzelf aantrekkende steunkous.

Nanotechnologie gaat ons leven veranderen. Bedrijven en overheid investeren momenteel miljoenen euro’s in deze technologie, omdat wordt gedacht dat ze onze levens kan vergemakkelijken en verbeteren. Nanotechnologie maakt het mogelijk om stoffen op moleculair niveau te onderzoeken en aan te passen. Dit opent nieuwe mogelijkheden op diverse gebieden, van gezondheidszorg en voeding tot milieu en landbouw. Er zijn nu al vele producten op de markt waarin nanotechnologie is toegepast. Tegelijkertijd is er nog veel onbekend over de mogelijke risico’s van deze nieuwe technologie. De NANO supermarkt is de plek waar mensen toekomstige nanotech producten kunnen bekijken en aan het denken worden gezet over positieve en negatieve gevolgen van deze enorme technologische stap.

De NANO supermarkt producten zijn innovatief, nuttig en prachtig, maar soms ook vreemd, onwennig of zelfs verontrustend. De producten zijn ingezonden door jonge ontwerpers uit zes verschillende landen. Een commissie van vooraanstaande nanotechnologie wetenschappers, ontwerpers, kunstenaars, filosofen en techniekbeschouwers heeft de inzendingen beoordeeld. De selectie is gemaakt op basis van originaliteit, ontwerpkwaliteit, technologische haalbaarheid, maatschappelijke implicaties en de mate waarin het product een discussie stimuleert. Alle producten zijn voorzien van een haalbaarheid keurmerk. Op ieder product staat een schatting in welk jaar het product technisch gerealiseerd kan worden.
De producten in de NANO supermarkt zijn niet zozeer gemaakt om de toekomst te voorspellen, maar helpen de discussie aan te wakkeren en om te bepalen welke toekomst we met nanotechnologie willen. Op woensdagavond 28 oktober kunt u de discussie aangaan tijdens het interactieve theaterdebat ‘Nano is groot’ (Gaslab TU/e, 20.30u).

De Nano Supermarket is een project van de Faculteit Industrial Design TU/e, Studium Generale TU/e en Next Nature Institute en wordt gesponsord door het Nanopodium.
De rijdende NANO Supermarkt is tijdens de Dutch Design Week te zien en zal daarna afreizen naar verschillende steden in Nederland.

Nano Supermarkt maakt onderdeel uit van het Dutch Design Week 2010 programma. Kijk voor het volledige programma op: www.ddw.nl

Gratis toegankelijk
 

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x