Expositie

Ik denk, dus ik ben uitverkocht

Vrijdag 2 november 2012, 09:00 - 18:00 (uitverkocht)
Vrijdag 30 november 2012, 09:00 - 18:00 (uitverkocht)
Hal Hoofdgebouw en MetaForum

Sculpturen van Eveline van Duyl

Ze zijn er niet meer en toch leven hun gedachten nog steeds voort. Socrates (460 – 399),  Voltaire (1694-1778), Friedrich Nietzsche (1844 – 1900), wie kent ze niet? Zij en nog vele anderen zijn op verrassende wijze uitgebeeld en te zien in de hal van het Hoofdgebouw.

Voor de bezoeker ongetwijfeld een (hernieuwde) kennismaking met deze belangrijke meneren. Waar stonden deze denkers voor en hoe actueel is hun gedachtegoed?  Veel stof tot nadenken.

De Groningse kunstenares Eveline van Duyl maakte een kleine 20 bustes, meer dan levensgroot en plaatste ze allemaal op een eigen strijkplank. Zij verdiepte zich in elk van de beroemde denkers en kwam niet alleen hun kracht en originaliteit op het spoor, maar ook hun twijfels en zwaktes. Al die eigenschappen komen in de gevarieerde en vaak geestige kunstwerken tot uiting. Zo heeft Ludwig Wittgenstein een eikenhouten kop vanwege zijn halsstarrigheid en Heidegger’s hoofd is in gevouwen lood uitgevoerd om de zwaarte van zijn denkbeelden te verbeelden. Bij elk werk zijn allerlei details te ontdekken die verwijzen naar ideeën en eigenschappen. Een intellectuele en artistieke zoektocht.

Openingstijden:
ma -  vrij 9.00 - 18.00 uur

 

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x