Expositie

DDW ConceptLab | Openingsshow uitverkocht

Isolde Hallensleben
Maandag 22 oktober 2012, 14:45 - 17:00 (uitverkocht)
Klokgebouw, Strijp-S

Hoe komen producten die jij in je dagelijks leven gebruikt eigenlijk tot stand? Het ConceptLab van Lucid, studievereniging Industrial Design (TU/e), brengt het ontwerpproces van ideevorming tot realisatie in beeld. 6 designers, 2 teams, 3 dagen opgesloten in een glazen huis, 1 opdracht: het huis van de toekomst.

ConceptLab start op maandagmiddag met een inspirerende openingsshow: de deelnemende studenten van de TU/e en Design Academy worden geïntroduceerd, een interview met opdrachtgever Stichting Smart Homes, gesprekken met docenten, onderzoekers, ontwerpers en andere designdeskundigen over de verschillen tussen de opleiding Industrial Design aan de TU/e en een opleiding aan de Design Academy, over het designproces van A tot Z en over samenwerken. Dit alles omlijst  met filmpjes en muziek.
Hierna lopen we gezamenlijk naar het Ketelhuisplein waar de studenten voor drie dagen zullen worden opgesloten in het glazen huis.

De presentatie is in handen van Isolde Hallensleben, bekend van o.a. DWDD en Vrouw zkt. Kunst. Zij presenteerde vorig jaar ook het programma van Lucid & SG: De Dutch Design Week Draait Door.

In het programma:

- De deelnemende studenten stellen zich voor.
- Smart Homes vertelt over de opdracht.
- Caroline Hummels (Industrial Design TU/e) en Jochem Otten (Design Academy) leggen de verschillen tussen de twee opleidingen uit.
- Thomas Paulen (CEO VanBerlo) en Harm van Beek (ontwerper designbureau The Incredible Machine) bespreken het ontwerpproces.
- Social designer Rocco Verdult ontwerpt voor de 'samenkomst van mensen' (www.verhaalvandebarrier.nl) en  creativiteitsdeskundige Erik op ten Berg (Pioen consult en COCD) stimuleert mensen en groepen om creatief en buiten de kaders te denken. Zij gaan in gesprek over samenwerken.

En DJ Ashwin Skandalousz niet te vergeten!

Ten slotte worden de twee studententeams opgesloten in de huizen die op het Ketelhuisplein staan.

Waar en hoe laat is de openingsshow precies?
14.45 – 17.00 uur, in het klokgebouw op Strijp-S. Plattegrond met looproute volgt spoedig.

Programma andere dagen:

Bekijk onze designers live aan het werk in het glazen huis van maandag 22 t/m donderdag 25 oktober tussen 09.00 en 20.00 uur op het Ketelhuisplein (Strijp-S).
Kom kijken en doe zelf ook mee! Draag suggesties aan, geef kritiek en stem op je favoriete concept – via telefoon, Twitter, Facebook of live bij het huis.

Afsluiting ConceptLab
Op donderdagavond 25 oktober wordt ConceptLab afgesloten in het Gaslab op de TU/e met de bekendmaking van het winnende team door een deskundige jury en aansluitend feest met verschillende DJ’s.

Volg ConceptLab op facebook en Twitter: @DDWConceptLab

Live beelden van de webcam in het huis en videoverslag per dag is te vinden op: www.conceptlab.tv

De opening is voor iedereen gratis en vrij toegankelijk, maar vol = vol.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x