Expositie

DDW ConceptLab | Glazen Huis uitverkocht

Maandag 22 oktober 2012, 09:00 - 20:00 (uitverkocht)
Dinsdag 23 oktober 2012, 09:00 - 20:00 (uitverkocht)
Woensdag 24 oktober 2012, 09:00 - 20:00 (uitverkocht)
Donderdag 25 oktober 2012, 09:00 - 20:00 (uitverkocht)
Ketelhuisplein, Strijp-S

Van maandag 22 tot en met donderdag 25 oktober staat er tijdens de Dutch Design Week 2012 op het Ketelhuisplein een groot glazen huis waarin twee designteams met studenten van de TU/e en de Design Academy de strijd met elkaar aangaan.

Ontwerpen is een proces van analyse, ideevorming, creatie en realisatie. Waarbij samenwerking tot verrassende resultaten kan leiden. Op de Dutch Design Week zijn vooral de kant-en-klare producten te bewonderen. Voor het achterliggende proces was de afgelopen edities nauwelijks aandacht.

In het ConceptLab, dat op het middelpunt van Strijp S komt te staan, gaan twee multidisciplinaire designteams drie dagen lang aan de slag met een uitdagende opdracht: het huis van de toekomst. Ze beginnen op de eerste dag met analyse en ideevorming en presenteren op de laatste dag hun eindproduct. Zo kunnen bezoekers het ontwerpproces van A tot Z volgen.

Ontwerpers, onderzoekers en andere gasten zullen een bezoekje brengen aan het huis om de teams tips te geven en hun ideeën en ontwerpen van kritiek te voorzien. Daarbij krijgt de bezoeker ook de kans om aan het proces deel te nemen: via telefoon, Twitter, Facebook, of live bij het huis kunnen bezoekers mee denken met de ontwerpers, kritiek geven op ideeën en stemmen op favoriete concepten. Daarmee wordt het eindproduct een creatieve samenwerking van de ontwerpers én bezoekers. Verder kunnen bezoekers op de ConceptLab-website de voortgang in het huis live volgen via de webcams die in het huis hangen en daarnaast reportages bekijken die worden gemaakt door verslaggevers.

ConceptLab gaat op maandag 22 oktober om 14.45 uur van start met een inspirerende openingsshow in het Klokgebouw. Deelnemende studenten, bekende ontwerpers, onderzoekers en andere experts bespreken verschillende aspecten van het ontwerpproces en blikken vooruit op de week.

Het programma wordt gepresenteerd door Isolde Hallensleben (programmamaker & presentator, o.a. DWDD, Vrouw zoekt Kunst). Daarna worden de deelnemers opgesloten in het glazen huis, om er pas donderdagavond weer uit te komen, als het ConceptLab wordt feestelijk afgesloten met de bekendmaking van het winnende team door een deskundige jury in het Gaslab op de campus van the TU/e. Verschillende DJ’s zullen het feest compleet maken.

ConceptLab | Openingsshow
Maandag 22 oktober
14.45 – 17.00 uur
Klokgebouw, Strijp-S
Meer info

ConceptLab | Prijsuitreiking & feest
Donderdag 25 oktober
20.00 – 02.00 uur
Gaslab, campus TU/e
Meer info

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x