Spoken word, Excursie

Mensen Zeggen Dingen in Natlab (gecanceld)

Mensen Zeggen Dingen
Dinsdag 14 november 2023, 20:00 - 22:30
Natlab

Laat je ontroeren en verwonderen door de beste spoken word artiesten van de Lage Landen. Met een flinke korting kan je met ons mee naar Natlab.

Helaas is deze voorstelling in Natlab gecanceld. Mensen die reeds een kaartje gekocht hebben, worden geïnformeerd en ontvangen het aankoopbedrag retour.

Dingen zijn niksig als er geen woorden aan gegeven worden. Dat is precies wat deze mensen doen. Dingen uitspreken, bespreekbaar maken, uitroeptekens of vraagtekens erachter plaatsen en de volgorde bepalen.

Spoken word is zo oud als de dichtkunst zelf – het ritme, de performance, de artiesten en hun woorden zijn veranderd. Ze hebben iets te zeggen. Het is aan jou om te luisteren. Met elke avond een andere groep performers, elke avond andere verhalen, elke avond een eigen thema. Steeds de pennen en de tongen geslepen. Verwacht poëzie, poetry slam, proza en punchlines. Verwacht je mond vol tanden en tot je traanbuizen geroerd.

De artiesten van vanavond

Hendrik de Pecker - host
​​Hendrik de Pecker is dichter, toneel en scenarioschrijver en niet praktiserend ingenieur. In 2019 won hij met zijn gedichten de tweede prijs van Write Now! Eindhoven. Hij stond op Lowlands, was hij te vinden in de digitale Dichters in de Prinsentuin. Op het moment schrijft hij aan een tekst over Ikea, een vondeling en dromen. Hij studeert Writing for Performance in Utrecht waar hij met de liefde van zijn leven en twee katten een benedenwoninkje betrekt.

Vera Morina
Vera Morina (1995) is een Nederlands-Kosovaarse schrijver van toneel, scenario en poëzie. In 2019 studeerde ze af aan de opleiding Writing for Performance aan de HKU, waar ze met haar afstudeeronderzoek naar biculturaliteit in het theater De Pluijm, de scriptieprijs van haar opleiding, won. Vanwege een grote liefde voor grote verhalen, liep ze tijdens haar studie stage bij Warner Bros., Toneelgroep Amsterdam en Het Nationale Theater. Sinds haar afstuderen was ze deelnemer van Slow Writing Lab V bij het Nederlands Letterenronds en schreef ze o.a. voor Frascati Producties, Theater Bellevue en Theater Oostpool. Thema’s die veelvuldig terug te vinden zijn in haar werk zijn afkomst, identiteit, seksualiteit en familie.

Lisa Adele
Lisa Adele is schrijver, kunstenaar en spoken word artiest. Met haar teksten laat ze haar blik op de wereld zien: teder en eerlijk. Ze maakt het alledaagse bijzonder en laat je haar angst voor de dingen voelen.

Sanne Lolkema
Sanne is student Nederlandse taal en cultuur en af en toe ook dichter, als het uitkomt tussendoor. Ze schrijft haar hele leven al voor zichzelf, en sinds kort ook voor anderen. Haar werk probeert orde in chaotische gedachten te scheppen en gaat over complexe dingen die zwaar en boos kunnen zijn. Soms schrijft ze ook gewoon over de lente en planten, omdat er te veel gelukkigs is om lang boos te blijven. Ze is vooral nog zoekende, naar het schrijven én zichzelf, maar deze dingen gaan stiekem beter samen dan gedacht.

Frino
Leve de onderhoudsarme tuin; met een blik Bav in de hand behandelt Frino vanuit een rieten stoel tussen de hardplastic tuinkabouters de grindtegelfilosofie des levens. Noem het Brabohop: beats, Brabants en brullen.

Tickets 
Helaas is deze voorstelling bij Natlab gecanceld. Mensen die reeds een kaartje gekocht hebben, worden geinformeerd en ontvangen het aankoopbedrag retour.

SG & USE/ITEC registratie 
Voor de SG&USE/ITEC registratie scan je jouw studentenkaart op de locatie voor aanvang van het programma. 
Meer info over SG&USE/ITEC vind je hier.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x