Excursie

Dagtrip naar de EU in Brussel uitverkocht

Donderdag 16 november 2023, 09:00 - 21:00 (uitverkocht)
Brussel
Prijs: Gratis (Student)

Stap in de bus voor een ééndaagse trip naar het politieke hart van de Europese Unie. Daar waar het Europese stikstofbeleid werd gemaakt en waar Wopke Hoekstra het stokje van Frans Timmermans als Eurocommissaris voor Klimaat heeft overgenomen; waar fel wordt gedebatteerd over hete hangijzers als migratie, economie en toetreding van kandidaat-lidstaten; en daar waar de Europese vrede wordt bewaakt.    

Deze excursie word je aangeboden door Europe Direct Eindhoven. Reserveren via Studium Generale alleen voor studenten, PhD’s en EngD’s. Onderstaand meer info hierover.

Stap op de werkvloer van de Europese Unie en tour in vogelvlucht door de geschiedenis van de EU, het statenverband met de grootste transnationale volksvertegenwoordiging die al meer dan een halve eeuw streeft naar vrede, stabiliteit en welvaart in de Europese Unie en daarbuiten. We bezoeken het Parlamentarium, de grote vergaderzaal van het Europees Parlement en het museum Huis van de Europese geschiedenis. Europarlementariër Jeroen Lenaers, fractielid van de Europese Volkspartij (christendemocraten) zal uitleg geven en vragen beantwoorden. 

Je haakt als deelnemer aan bij de excursie georganiseerd door Europe Direct Eindhoven in samenwerking met studenten European Studies (Zuyd Hogeschool Maastricht). We verplaatsen ons te voet tussen de verschillende locaties. We lunchen en eten in de avond op locatie. Kosten voor lunch en diner zijn voor eigen rekening.

Busvervoer Eindhoven – Brussel
Vertrektijd en vertrekpunt zijn onder voorbehoud. Ga uit van vertrek om 09:00 uur vanaf station Eindhoven Centraal. Deelnemers ontvangen hier uiterlijk 15 november per email informatie over. We rijden na het avondeten, na de spits weer terug naar Eindhoven.  

Reserveren
Het reserveren van een ticket is verplicht. De excursie is gratis en vrij toegankelijk (ook voor niet-studenten). Studenten, PhD’s en EngD’s reserveren via de zwarte “bestel” knop op deze pagina een studententicket. Anderen kunnen een ticket bestellen via Europe Direct Eindhoven (Eventbrite).

SG & USE/ITEC-registratie
Voor de SG & USE/ITEC-registratie laat je jouw studentenkaart door de aanwezige programmamaker van Studium Generale scannen. Meer info over SG&USE vind je hier. 

 

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x