Lezing, Podium, Discussie

Een democratische avond voor bijna iedereen (uitgesteld)

Lucas De Man, Willy Thomas, Saar Vandenberghe, Jasper van den Berg, Sarah Eisa, Niels Kuiters en Eva Meijering
Dinsdag 10 december 2019, 20:30 - 21:45
Corona zaal, Luna gebouw

Dit programma is verzet naar woensdagavond 2 maart 2020 en wordt in het Engels opgevoerd. Meer info vind je hier.

Autoritaire leiders, algoritmes en globalisering. Democratieën staan aan alle kanten onder druk. Als we macht op een eerlijke manier willen vormgeven, moet er iets veranderen. Maar wat precies, en hoe?
 

Het vernieuwend project In Search of Democracy 3.0. is op reis door Europa. Samen met lokale partners en burgers doet Lucas de Man met zijn kompanen onderzoek naar hedendaagse democratieën, met al hun uitdagingen en mogelijkheden voor de toekomst. Op 10 december komt In Search of Democracy 3.0 voor het eerst naar Eindhoven.

De 'live research performance' is een fijne en dynamische bijeenkomst waarbij je wordt meegenomen in hun onderzoek naar de geschiedenis, het nu en de toekomst van de democratie. Ze geven niet alleen een analyse maar zoeken ook actief naar nieuwe mogelijkheden en ideeën. Dus wees bereid om geprikkeld te worden.

De combinatie van theater, muziek en directe dialoog zorgt voor een open en toegankelijke sfeer waarbij u zelf kunt kiezen of u deelneemt aan het onderzoek of dat u liever kijkt naar wat er gedacht en besloten wordt.

In Search of Democracy 3.0 bestaat uit een interactieve live performance, een documentaireserie, een lezing en een online kennisplatform.

Dit programma zal plaatsvinden in de Coronazaal in het Lunagebouw op de TU/e campus. Om de locatie te vinden kijk op deze pagina voor route en plattegrond.
 

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x