Theater, Discussie

Activisme voor millennials

Emma Buysse en Luna Joosten
Woensdag 4 december 2019, 20:00 - 22:00
Corona zaal, Luna
Prijs: Gratis (Student) € 7,50 incl. btw (Anderen)

Als je wel je afval scheidt maar ook een iPhone hebt, ben je dan hypocriet? Praat mee over hoe je omgaat met de hoeveelheid aan issues waarover je een politieke mening moet hebben.

(Klik hier voor de foto's, genomen tijdens de voorstelling op 4 december 2019)

Er zijn op het moment ontelbaar veel problemen waarover je je druk kan maken. Overal worden marsen gelopen, voor het klimaat, voor diversiteit. Je kunt vluchtelingen helpen op Lesbos, je druk maken om fast fashion, vegetariër worden. Er is zoveel te kiezen dat we lamgeslagen worden door alles waar je een politieke mening over moet hebben. En hoe ver moet je gaan in activisme? Als je wel je afval scheidt maar ook een iPhone hebt, ben je dan hypocriet? Voor de voorstelling Great People verdiepten de makers zich in activisme. Ze gingen met mede-millennials in gesprek en de vloer op om hun angsten en idealen inzichtelijk te maken.

We zien een eindeloze diepte. We zien mensen die hun kansen verkijken. We zien het water aan hun lippen staan, het kippenvel op hun benen, hun badpak vergeten. Maar toch. Met of zonder duikbril. Door de knieën. Rug buigen. Armen strekken. Handen in positie. Adem in. Adem uit. Zet af.

We schreeuwen. We nuanceren. We wachten op dat ene juiste moment. We really don’t care. Do we?

Emma Buysse en Luna Joosten studeren momenteel aan de acteurs- en regieopleiding aan de Toneelacademie Maastricht. Ze delen hun nuchtere kijk op de wereld en voorliefde voor absurdisme in het theater.

Na de voorstelling gaan we met de makers en het publiek in gesprek over wat activisme voor ons betekent en welke rol het in onze levens speelt.

Interview door Cultuurfonds Leiden.

Concept & tekst: Emma Buysse & Luna Joosten // Spel: Emma Buysse, Luka Kluskens, Bob Ott & Amy Rombout // Regie: Luna Joosten // Posterbeeld: Izak Berman // Met dank aan: Theater de Generator & Theater Ins Blau

 

De voorstelling zal plaatsvinden in de Coronazaal in het Lunagebouw op de TU/e campus. Om de locatie te vinden kijk op deze pagina voor route en plattegrond.
 

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x