Dialoog

TU/e in dialogue: Turning the page

Woensdag 18 november 2020, 19:15 - 22:00
Online via Microsoft Teams
Prijs: Gratis (Student) Gratis (Anderen)

We appen, kletsen en discussiëren wat af met elkaar. Maar wanneer had jij voor het laatst een écht aandachtig, diepgaand en persoonlijk gesprek? We nemen eigenlijk veel te weinig tijd voor dit soort gesprekken. Ga daarom de uitdaging aan: schuif aan en praat mee aan deze dialoogtafel van de TU/e!

Ontmoet nieuwe mensen en luister naar elkaars ervaringen, inzichten en ideeën. Iedereen is welkom! Je weet van tevoren niet wie je ontmoet, en dat maakt de gesprekken des te verrassender. Iedereen heeft immers een bijzonder verhaal te vertellen. We voeren de gesprekken aan de hand van een gespreksthema. Het thema van dit jaar: Turning the page.

Vanwege Corona zal deze editie jaar alleen online plaats vinden. Aanmelden is verplicht en het is mogelijk deel te nemen aan een Nederlandstalige of Engelstalige dialoog (onderstaand meer info). Je kunt je aanmelden tot woensdag 18 november, 16.00 uur ’s ochtends. Aanmelden kan via de zwarte bestelknop links op deze pagina.

Thema: Turning the page

Wat verschijnt er wanneer je de volgende bladzijde in het boek van jouw leven omslaat? Misschien het begin van een volgend hoofdstuk, of een toekomstdroom; of misschien ligt de toekomst helemaal voor je open - als een blanco pagina. Wat hoop je op die volgende pagina te lezen of te schrijven? En wat laat je achter je? Hoewel het jouw persoonlijke verhaal is, kan het deel uitmaken van een groter maatschappelijk verhaal. Waarschijnlijk gaat het omslaan van de bladzijde ook samen met een specifiek gevoel: misschien kijk je er erg naar uit; een gevoel van groot verlangen; of misschien vind je het juist wel spannend. Kortom, een thema voor tal van betekenisvolle gesprekken. Het belangrijkst is wat het jou uiteindelijk brengt.

“Is mijn leven een boek dat ik lees of een boek dat ik zelf schrijf?”

(TU/e student Ricardo van der Aa)

Wat jij bij deze metafoor bedenkt is het eerste ingrediënt voor een bijzondere avond met persoonlijke en leerzame gesprekken. We zijn allemaal benieuwd naar jouw volgende bladzijde! 

De dialoogmethodiek

Je gaat in gesprek aan de hand van de dialoogmethodiek van Eindhoven in Dialoog: kennismaken, ervaring delen, dromen en doen. Je voert het gesprek in een groep van maximaal 4 deelnemers onder leiding van een gespreksbegeleider. Je leert naar anderen te luisteren en je ervaart hoe het is de tijd te hebben om jóuw verhaal te kunnen vertellen. Het enige wat je ‘mee hoeft te nemen’ is een open houding, een luisterend oor en een gezonde dosis nieuwsgierigheid.

Aanvangstijd en eindtijd

Je bent vanaf 19:00 uur welkom om aan de Teams-meeting deel te nemen; we beginnen om 19:30 uur met het programma; zorg dat je uiterlijk om 19:15 uur aanwezig bent in de Teams-meeting. De dialoog eindigt uiterlijk om 22:00 uur. Wanneer je deelneemt gaan we ervan uit dat je de gehele avond aanwezig bent.

Corona & offline/online

In verband met corona organiseren we deze editie geheel online. Een week voorafgaand aan de dialoog ontvang je een mail met een link naar de Teams-meeting (videocall).

Nederlandstalige of Engelstalige dialoog

Het is mogelijk om aan een Nederlandstalige of Engelstalige dialoog deel te nemen. Neem alleen deel aan een Engelstalige dialoog als je je er comfortabel bij voelt. Gebruik de dialoogavond niet als taalcursus. Een week voorafgaand aan de dialoog ontvang je een mail waarin je kunt aangeven of je aan een Nederlandstalige of Engelstalige dialoog deel wilt nemen.

De gespreksavond TU/e in Dialoog is een gezamenlijk initiatief van TINT, Eindhoven in Dialoog en Studium Generale TU/e.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x