Debat

Verkiezingsdebat: het energiebeleid

Politici van landelijke partijen
Dinsdag 14 november 2023, 20:00 - 22:00
Blauwe Zaal, Auditorium
Prijs: Gratis (Student) Gratis (Anderen)

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezing gaan politici met elkaar in debat over één van de belangrijkste beleidsthema’s van het moment als het gaat om klimaat, geopolitiek en bestaanszekerheid: het energiebeleid. Welke partij weet jou met haar beleidskeuzes te overtuigen?

De deelnemende partijen en kandidaten zijn:
CDA #3 Derk Boswijk  /  D66 #4 Anne-Marijke Podt  /  GroenLinks-PvdA #15 Geert Gabriëls  /  NSC #17 Rosanne Hertzberger  /  PvdDieren #13 Rosalie Bunnik  / Volt #3 Ernst Boutkan  /  VVD #11 Silvio Erkens

Wil je namens de pers aanwezig zijn, meld je dan aan via studium.generale@tue.nl. Voor het maken van opnames dient een verzoek te worden ingediend. 

Wat is er nodig om de energiecrisis te beteugelen, de energierekening betaalbaar te houden, en tegelijkertijd de noodzakelijke energietransitie te realiseren? Hoe doen we dat in tijden van ongekende geopolitieke spanningen en met een haperende wereldeconomie? Moet Nederland bijvoorbeeld investeren in kernenergie of juist nieuwe gasvelden in de Noordzee aanboren? Wat zijn de gevolgen van keuzes voor onder andere klimaatverandering, wonen en ieders portemonnee? 

Verwacht geen showdebat met 10 thema’s, nauwelijks tijd voor diepgang en enkel vluchtige oneliners, maar een stevig debat op de inhoud; Een mix van 1-op-1 rondes en plenair debat. Stem mee over stellingen en stel zelf ook kritische vragen aan de politici. Het debat staat onder leiding van Eric Stam, voormalig Nederlands kampioen debatteren en gespreksleider bij Debat.NL. Na afloop van de avond heb je hopelijk een beter idee welke partij jouw stem verdient.

Ticketreservering 
Om verzekerd te zijn van een plek in de zaal, raden we je aan om een ticket te reserveren (zwarte "bestel" knop).

SG & USE/ITEC-registratie
Voor de SG&USE registratie scan je jouw studentenkaart op de locatie voor aanvang van het programma. Meer info over SG&USE vind je hier.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x