Debat

De toekomst van Eindhoven. Stem!

Gijs Weenink
Maandag 12 maart 2018, 20:00 - 21:30
Blauwe Zaal Auditorium
Prijs: Gratis (Student) Gratis (Anderen)

TU/e Gemeenteraadsverkiezingsdebat

Gemeenteraadsverkiezingsdebat over onder meer studentenvoorzieningen, mobiliteit, veiligheid en woningmarkt. Welke politicus overtuigt jou van het beste partijprogramma? Luister en debatteer mee over de toekomst van Eindhoven. Een debat voor studenten en alle anderen die hechten aan de toekomst van de stad.

Op woensdag 21 maart mogen we weer naar de stembus: de gemeenteraadsverkiezing 2018. Met jouw stem beslis je mee over welke partijen het de komende vier jaar in jouw gemeente voor het zeggen krijgen. In aanloop naar deze verkiezing gaan de Eindhovense kandidaten van de verschillende politieke partijen onder leiding van debatleider Gijs Weenink (DebatAcademie) in discussie over de toekomst van Eindhoven. Als publieksdeelnemer mag jij uiteraard ook stelling nemen en mee debatteren. Misschien weet je de politici nieuwe inzichten te verschaffen. Deze 12 partijen nemen deel: PvdA, D66, SP, GroenLinks, VVD, Ouderen Appèl Eindhoven, CDA, Leefbaar Eindhoven, BBL, LPF, ChristenUnie en 50PLUS.

Is dit debat interessant voor jou als student? Jazeker!

Of je momenteel in Eindhoven woont of niet, voor jou als student zijn verschillende thema’s, waar hier op lokaal niveau over wordt beslist, van groot belang. Denk aan veiligheid, mobiliteit, de woningmarkt, werkgelegenheid, luchtkwaliteit, zorgvoorzieningen, bezuinigingen en natuurlijk de toekomst van Eindhoven Studentenstad. Tijdens je studententijd wil je dat Eindhoven een fantastische studentenstad is. Een stad met goede voorzieningen, werkbare regelgeving voor studentenverenigingen en een perfecte bereikbaarheid. Maar ook als je straks een baan zoekt en hier blijft wonen, wil je dat Eindhoven nog steeds die aantrekkelijke stad is. Luister en praat daarom mee!

De precieze gespreksonderwerpen worden in aanloop naar 12 maart op deze site bekend gemaakt.

Georganiseerd in samenwerking met de Eindhovense studentenverenigingen ESC, SSRE en Demos

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x