Concert en lezing

Miles meets Jimi (volgeboekt)

Michael Varekamp en band
Donderdag 26 september 2019, 20:00 - 21:30
Luna building, Corona
Prijs: Gratis (Student) € 12,50 incl. btw (Anderen)

Muzikale godenzonen Miles Davis én Jimi Hendrix hadden destijds plannen om een album te maken maar de dood stak er een stokje voor. Trompettist Michael Varekamp en gitarist Jerome Hol laten je horen hoe het had kunnen klinken: Jazzrock 2.0.

Het is helaas niet meer mogelijk voor dit programma te reserveren. Mogelijk is er aan de deur nog een beperkt aantal plekken beschikbaar, maar vol = vol.

Neem twee muzikale godenzonen: de Picasso van de Jazz Miles Davis en de belichaming van de sixties: blues en rockheld Jimi Hendrix. Ze hadden destijds plannen om een album te maken maar de dood van Jimi Hendrix stak er een stokje voor. Trompettist Michael Varekamp laat met dit project horen hoe het had kunnen klinken: Jazzrock 2.0 Mét visuals en talks. 

Het is eind jaren zestig als Miles Davis een stormachtig huwelijk beleeft met de Madonna van het hippietijdperk, Betty Davis. Ze brengt Miles in aanraking met de nieuwste mode, life-style en vooral muziek: de meeslepende bluesrock van gitaarwonder Jimi Hendrix. Ze worden gezworen vrienden en het charismatische tweetal besluit om samen een plaat te maken.

Precies op dat moment gaat Hendrix dood, als een van de eerste leden van de even trieste als beruchte ’27-Club’. Daarna dendert Miles met donderend geraas het hippie tijdperk in om het muzikale landschap van die tijd voorgoed te veranderen. 

Trompettist Michael Varekamp bestormde twee jaar geleden de podia met zijn voorstelling Miles! en tourde door heel Europa met Miles’ stersolist uit de seventies, Sonny Fortune. Met dit programma zoomt Varekamp in op de turbulente en revolutionaire rockperiode periode van de ‘Picasso of Jazz’ en doet dit met zijn ‘eigen’ Jimi hendrix: gitaarfenomeen Jerome Hol.

Trompettist Michael Varekamp en meestergitarist Jerome Hol laten in ‘Elektra’ horen wat er zou zijn gebeurd als de Jazz van Miles Davis en de Rock van Jimi Hendrix samen waren gekomen, zoals ze ooit van plan waren, maar wat helaas nooit gebeurd is. Hier is alvast een voorproefje van hoe het zou kunnen klinken.

Jazzrock 2.0! Met talks, visuals, en heel veel jazzrock! 

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x