26-10-2023

Artist in Residence dagtrip naar Verbeke Foundation, België

Voor de derde keer sinds 2019 wordt de TU/e tijdelijk "bewoond" door een Artist in Residence (AiR). In navolging van muzikant Spinvis (2019) en schrijver Arnon Grunberg (2021) is het nu de beurt aan experimenteel performancekunstenaar Gover Meit, beter bekend als Stefano Keizers en momenteel onder de naam Donny Ronny.

De afgelopen weken hebben 23 onverschrokken TU/e-studenten workshops met hem gevolgd om onontgonnen terrein te verkennen, voorbij grenzen, comfortzones, angsten en schaamte.  Als onderdeel van hun expeditie nam Stefano hen mee op excursie naar de Verbeke Foundation in België. De Verbeke Foundation is een private kunstsite waar cultuur, natuur en ecologie samenkomen. De plek herbergt een indrukwekkende collectie moderne en hedendaagse kunst en biedt als kunstvrijplaats ook kansen aan jonge kunstenaars. De tentoonstellingen zijn niet bedoeld als oase, maar zijn onaf, in beweging, ongepolijst, tegenstrijdig, slordig, complex, onharmonisch, levend en onmonumentaal, net als de wereld buiten de museummuren.

"Ik vond de Verbeke Foundation betoverend, vreemd en vol kunst. Een van de meest interessante en eigenaardige plaatsen waar ik ooit ben geweest. 10/10, zou het iedereen aanbevelen!". 
Thanos Nousias, deelnemer aan de AiR Expeditie

Onderstaande video geeft een impressie van de excursie.

Artist in Residence slot-event

De Artist in Residence expeditie zag het levenslicht op 11 september, toen maarliefst 100 mensen verstoppertje speelden in het Auditorium, onder leiding van "zoeker" Stefano. Het was een onvergetelijke avond waarop iedereen zijn volwassenheid even van zich af kon schudden en zich weer kind kon voelen.

De Artist in Residence expeditie van dit jaar eindigt op 25 november met een slot-event dat voor iedereen toegankelijk is, dus zet het alvast in je agenda en kom en laat je verrassen door Stefano en de deelnemende studenten. Je kunt op een later tijdstip via deze website kaarten reserveren voor het slot-event.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x